Det sier Wenche Vuttudal Snildalsli, som er en av medeierne av et samdriftsfjøs i Vuttudalen i Snillfjord.

Politiet undersøkte

Søndag morgen fant hun to døde kviger på båsen i fjøset. De var blitt stående fast i fôringsbrettet og ikke vært i stand til å komme seg løs fordi den mekaniske stengefunksjonen var blitt aktivert.

— Kvigene har kommet seg på fôringsbrettet, men er blitt stående fast. Det er en låsemekanisme som hindrer dem i å «rygge» ut fra fôringsbrettet som er aktivert. Årsaken er at to bolter er tatt ut. Det er en jobb som må utføres manuelt med begge hender. Det er med andre ord ikke låst opp av seg selv. Noen må ha gjort det. Jeg er sikker på at de sto i låst posisjon da jeg forlot fjøset lørdag kveld, sier Snildalsli.

En politipatrulje undersøkte fjøset søndag morgen.

— Politiet har opprettet undersøkelsessak. Forholdet er ikke formelt anmeldt, sier hun.

Er sikker

Det foreligger imidlertid ingen andre indikasjoner på at uvedkommende har vært inne i fjøset natt til søndag, annet enn at Snildalsli sier at alt var i orden lørdag kveld.

— Det var snøfritt og ingen spor på bakken, og ut over det finnes det heller ingen spor som tyder på at noen har vært inne i fjøset. Men jeg er altså sikker på at noen har vært der. Låsemekanismen på fôringsbrettet utløses ikke av seg selv. Det mest sannsynlige er at noen har gjort ting de ikke aner konsekvensene av, sier hun.

Bør melde seg

Hemne og Snillfjord lensmannskontor hadde mandag ikke mottatt informasjon om saken. Og dersom politiet ikke har sikret spor på sin åstedsbefaring som kan bringe en oppklaring nærmere, har likevel Snildalsli en oppfordring.

— Vi vil sette stor pris på om den eller de personene som står bak dette melder seg, gjerne direkte til oss. Vi tror altså mest på teorien om at noen ikke har vært klar over hva de har gjort. Om noen melder seg, får vi ta den videre dialogen derfra, sier hun.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300