ORKDAL

- Vi hadde ei kjempeøvelse sist søndag med masse terping. Det finnes ikke noe bedre enn fem timer med terping på en søndag, smiler korets leder Randi Wollan, som synes det er helt briljant å ha en dirigent som Bjørn Borge, som er så god på terping.

- Da blir vi gode også, ler hun.

Solveigs klang

Og gode må de være når de skal synge med en artist som Solveig Slettahjell, som helt siden hun startet sin musikalske karriere, har framstått som helt unik i sin klasse. Slettahjell har en helt egenartet stil der hun synger svært sakte. Hver eneste tone, hvert eneste ord, hver eneste stavelse blir sunget inderlig og sakte.

- Det er noe med de blå tonene slik hun synger dem. Når du selv synger i kor, vet du hva det handler om. Og så er det denne fantastiske, dype klangen hun har i stemmen sin. Det virker så uanstrengt, og det er det kanskje også for henne, sier Randi Wollan som selv er en av Cantilenas dyktige altsangere.

Wollan sier koret er fylt med ærefrykt over å få synge med Solveig Slettahjell.

- Men vi er Cantilena, og hun er Solveig Slettahjell. Vi regner med at dette skal bli fantastisk, sier Wollan som gleder seg stort til å få synge med en stjerne som er lovprist både nasjonalt og internasjonalt.

En viktig arena

Så pleier Slettahjell også å være i godt selskap på sine konserter. Denne helga opptrådte hun på Ole Bull Scene i Bergen sammen med blant andre Egil Eldøen, Sigvart Dagsland, Karoline Krüger, Ingrid Bjørnov og Gunnar Staalesen. Blant kommentarene som falt rundt Slettahjells opptreden, var følgende: «Bergtatt fra første tone. Gåsehud på helt uventede steder».

Det er ingen grunn til å tro at opplevelsen blir mindre i Orkdal kirke, når hun attpåtil synger på hjemmebane og for gamle barne- og ungdomsvenner. Vi vet også at Orkdal kirke var en viktig arena for Solveig Slettahjell. Det var nemlig i kirkerommet og på bedehuset at musikeren Solveig Slettahjell ble født og formet.

Byr på seg selv

Denne første onsdagen i april skal Solveig Slettahjell og Cantilena ha hver sine avdelinger. For anledningen har Solveig med seg sin egen lydmann og trommis.

Men Solveig og Cantilena skal også gjøre tre sanger sammen som er arrangert av Solveig selv. Det er «I don't feel no ways tired» som er en gospellåt. I tillegg skal de synge salmene «Jeg vet en hvile» med litt folketonepreg og «Hjemme i himmelen».

- Vi skal sikkert improvisere litt. Det er viktig at vi som kor, byr på oss selv, sier Randi Wollan som har startet nedtellingen til det som nok blir årets høydepunkt for koret.

- Vi er egentlig veldig heldige, men så har vi også satset høyt, sier Wollan som retter en spesiell takk til Orkdal kommune og andre i næringslivet som støtter konserten.

audhild.oye@avisa-st.no

916 94 175