Garbage Hunks er et nyoppstartet band bestående av Aleksander Logan, Caroline Solemsløkk Helgemo, Emil Meland og Emma Mardahl. Det rocket bra fra scenen under deres opptreden. Foto: Toril Langmo Skjetne
Ebbe Elisabeth Boks fremfører en fin versjon av Kovacs «Wolf in Cheap Clothes». Foto: Toril Langmo Skjetne
Eirik Rottem Eide, Knut Inge Gjønnes og Mats Strømman Hoff har ikke øvd sammen så lenge, men fremførte en fin keyboard- og instrumentalversjon av Eric Claptons «Tears in Heaven».
Jennifer Kim og Ebbe Elisabeth Boks har forskjellige fremtidshåp for musikken, men enn så lenge trives de godt med å opptre sammen. Foto: Toril Langmo Skjetne
«Graffiti Art» kaller Lars Bremnes den tøffe kunsten sin. Foto: Toril Langmo Skjetne
Miriam Straumstøyl Bakken (14 år) har tegnet et fint bilde hun kaller «Ariana».
«Salmon» er vel et treffende navn på denne fisken, synes kunstneren John Magne Gjønnes (15 år). En tøff utgave. Foto: Toril Langmo Skjetne

Orkdal

UKM Orkdal gikk av stabelen en skikkelig godværsdag, noe som dessverre gikk utover publikumstallet. Men artistene leverte uansett.

– De mest talentfulle kunstnerne finner dere i Orkdal, vi har tidenes utstilling, utbrøt konferansierene Emma Mardahl og Mari F. Kvernvik, som også skrøt uhemmet av alle deltakerne etter hvert som de entret scenen.

God takt og tone

Og talenter var det. Flinke ungdommer som har øvd mye på hobbyen sin fikk imponert det oppmøtte publikum.

Noen var nyoppstartet, mens flere hadde god erfaring. Tøffe ungdommer som trakterte strengeinstrumenter, piano, sang og turn – i tillegg til en flott kunstutstilling.

Drømmer om sangkarriere

En av artistene var Ebbe Elisabeth Boks fra Orkanger. Hun deltok på UKM for sjette gang, og opptrådte med et solonummer hvor hun både sang og spilte piano, og et nummer sammen med pianist og klassevenninne Jennifer Kim.

– Jeg håper på å bli oppdaga en gang, men det skjer jo selvfølgelig aldri, ler Ebbe Elisabeth Boks.

Hun legger ikke skjul på at det er en drøm, selv om hun ikke helt har trua. Ebbe og Jennifer møttes for ett år siden på den internasjonale linja (IB) ved Trondheim Katedralskole. Ebbe er opprinnelig fra Nederland, men har bodd på Orkanger i ti år. I fire av disse har hun vært elev ved kulturskolen i Orkdal.

Fant tonen

– På skolen hørte jeg Jennifer spille en sang fra filmen Titanic, på piano, en sang jeg liker veldig godt. Jeg gikk bort og spurte om jeg fikk synge mens hun spilte, ler Ebbe.

Klassevenninnen Jennifer er fra Sør-Korea, og er for tiden utvekslingsstudent i Norge. Jentene trives godt med å opptre sammen, og i pausene på skolen er de å finne i aulaen.

– Vi spiller der så ofte vi kan, smiler de blide jentene.

Jennifer tenker å være i Norge i fire år, og har allerede vært her i to, for deretter å dra til England eller Canada. At musikken vil stå i sentrum det tror hun ikke, selv om hun har vært aktiv pianist i åtte år.

– Det er bare en hobby, sier hun.

To jenter, to drømmer, men tonen beholder de nok.

Vanskelige valg

Arrangørene, Ung i Orkdal, ungdomsklubben Synt´n og UKM Orkdal, hadde hyret inn selveste Grete Selbæk Solemsløkk til å vurdere kunsten. I vurderingspanelet for sceneinnslagene satt Ragnhild Børset Solbu, Charlotte Stav og Sturla Fagerli Larsen. Det var nok ingen enkel jobb for noen av dommerne å finne ut hvem som skulle gå videre.