Far og sønn Ingebrigt og John Wiggen fra Viggja er utrolig dyktige hestefolk. De siste årene har de trent opp flere seiersmaskiner. Aller best har avlshingsten Remelden vært. Siden debuten i 2008 har hesten vunnet 22 løp og tjent over 1,6 millioner kroner. Før Remelden startet seierssankinga i 2008, var det Viggmina som sørget for heder og ære til familien. Da hun avsluttet løpskarrieren i 2006, sto hoppa med 15 seirer og over 300 000 kroner på kontoen.

Ble stri

Men suksessen for Viggmina ble ikke avsluttet med løpskarrieren. Også som avlshoppe har hoppa levert. Viggoda, som eies og trenes av orkdalingen Ivar Kvåle, er hennes tredje avkom i rekken av totalt fem, og har vært en stor slager i vinter med tre strake seirer. Ett år yngre Viggjerva, har far og sønn Wiggen beholdt selv. Hun viste stort talent i fjor som treåring, men viste på tampen av sesongen at hun kunne bli litt stri, og dermed bruke for mye krefter underveis.

To strake

Årsdebuten fant sted 13. mars, og etter ryggløp ble det en overbevisende seier for Järvsöviking-datteren. Mandag var det duket for årets andre seier. Fra 40 meter tillegg fikk hoppa servert et ryggløp i det lengste. Hundre meter fra mål klarte kusk Arve Sjoner å finne åpning. Med fritt fram eksploderte Viggjerva i en voldsom sluttspurt, og på målstreken var hoppa først i mål for andre gang i år og for fjerde gang i karrieren.

- Med tanke på at hun ble en del stri i fjor, er vi nå helt bevisst på å gi henne ryggløp. Og så langt ser det ut som en bra plan, kunne en blidspent og fornøyd John Wiggen fortelle på seremoniplass etter seieren.

42 seirer

I tillegg til Viggmina, Remelden og Viggjerva, har også far og sønn Wiggen hatt Viggvilja til start de siste årene. Disse fire hestene har til sammen vunnet nøyaktig 42 løp og tjent til sammen nesten 2,2 millioner kroner. Det vitner om godt håndverk.

Seks andreplasser

Selv om Viggjerva ble eneste lokale vinner denne mandagen, må løpsdagen kunne oppsummeres som en stor suksess sett med lokale øyne. Våre lokale hester kvitterte nemlig ut hele seks andreplasser. Først ut blant sølvvinnerne var Frank Westbergs Tøff, som nok en gang imponerte til tross for ei tøff reise i dødens. I dagens andre løp leverte orkdalingen Gjølmes April et sterkt løp til andre, mens Hemne-traveren Sun Beauty kapret tredjeplassen. I dagens montéløp leverte Kleveland-hoppa Hæve Alma en voldsom sisterunde og knep andreplassen foran orkdalingen Hongsl Gutten på målstreken.

I dagens sjette løp tok Rindals-traveren Danny Delight årets fjerde andrepremie på seks forsøk, mens Garberg-traveren Gjælmes Lindy knep tredjeplassen. God toer mandag var også den tre år gamle Theodorsen-traveren Justasecond, mens orkdalshoppa VassliTuppa var bare centimetre fra å ta årets tredje strake seier i dagens åttende og siste løp.

Far og sønn Ingebrigt og John Wiggen har hatt stor suksess med sine travhester, ikke minst med Remelden som har tjent over 1,6 millioner.

Resultater Leangen:

1. løp: 2) Tøff 1.27,0

2. løp: 2) Gjølmes April 1.18,9, 3) Sun Beauty 1.19,0

3. løp: 1) Viggjerva 1.31,5,

4. løp: 2) Hæve Alma 1.28,5, 3) Hongslo Gutten 1.29,3, 4) Pave Loma 1.29,4, 5) Krokstad Juvita 1.31,6

5. løp: 4) Bakkmo Bosse 1.17,3

6. løp: 2) Danny Delight 1.17,6, 3) Gjølmes Lindy 1.17,7, 4) Seaside Fashion 1.17,8

7. løp: 2) Justasecond 1.19,6

8. løp: 2) Vassli Tuppa 1.36,3g, 8) Myr Tøtta 1.41,3g

Far og sønn Ingebrigt og John Wiggen har hatt stor suksess med sine travhester, ikke minst med Remelden som har tjent over 1,6 millioner. Foto: Arkivfoto