Kolbein Svensson er en av mange ivrige naturfotografer i distriktet. Foto: Arkiv

Villmarkesmessa på Melhus ble arrangert i helga for 14. gang, og er den største messa innen jakt, fiske, fangst og friluftsliv i Midt-Norge. Under årets arrangement var det utlyst en fotokonkurranse der alle kunne sende inn sine bidrag. Årets tema var «lys.»

Av de innsendte fotografiene hadde en jury plukket ut i alt femten bidrag til en finalerunde. Orkdalsfotografene Kolbein Svensson, Olav Auset og Anne Skjevik hadde seks av de femten finalebidrag.

Det ble konkurrert i to ulike kategorier. I den ene ble vinnerbidraget kåret av en fagjury, mens publikum på messa kunne stemme fram sine favoritter i den andre konkurransen.

Populært

- Det er ingen tvil om at vi har svært dyktige naturfotografer i Orkdal, sier Kolbein Svensson, som like godt stakk av med førstepremien i konkurransen der fagjuryen bestemte.

Han forteller at det er svært mange som har som hobby å forevige naturen i en eller annen form på fotomessig, og viser til at det finnes lokale sider på Facebook der de som ønsker å dele sine bilder kan gjøre det.

Alle valører

Ikke nok med at Svensson stakk av med fagjuryens førstepremie. De to øvrige dyktige orkdalsfotografene gjorde det svært godt i publikumskåringen, og forsynte seg grovt av premiebordet.

- Olav Auset stakk av med andrepremien, mens Anne Skjevik like godt tok hånd om tredjepremien, forteller Svensson, som legger til at alle prisvinnerne mottok flotte fotorelaterte premier for sine bidrag.

De tre orkdalsfotografene hadde alle to bidrag hver med i finalerunden på messa som samlet svært mange naturinteresserte publikummere i helga.