Etter ett års drift av Orkla gjestebolig, har Sans AS tatt steget og ansatt tre nye medarbeidere. Brit Berg gleder seg til å kunne ta imot flere gjester til gjesteboligen, som har vært nærmest hermetisert for den vanlige mann i gata.

- Gjesteboligen er nå åpen for alle, i motsetning til tidligere. Nå tar vi imot alt fra kurs og konferanser, til minnesamvær, konfirmasjoner og bryllup. I tillegg har vi en del samarbeid med Thamshavnbanen og Bårdshaug gjestegård, sånn at det er mulighet å bestille seg omvisning og matservering, sier Berg.

Tøff satsing

Orkla gjestebolig har 26 overnattingsrom, men det er ikke aktuelt å drive boligen som et hotell.

- Vi skal fortsette som vi har drevet tidligere. Men vi håper å skape enda mer aktivitet. Derfor har vi nå ansatt tre nye personer, deriblant en ung kjøkkensjef, sier Berg.

Nils Flatmark er bare 20 år, og kommer til Løkken etter en lærlingtid hos Arne Brimi. Berg gleder seg til han kommer i gang.

- Det er litt tøft å satse på en så ung kokk som kjøkkensjef, men det er innmari spennende. Han er veldig giret selv, og han har med seg en veldig kreativitet. Han har lyst til å utvikle et konsept som står i stil til historien i huset.

Investering

Planen er at han skal være kjøkkensjef i fulltid på gjesteboligen, men at han kan trå til på Bergmannskroa ved behov.

- Det gjelder for alle de nye ansatte. I utgangspunktet skal vi klare å lage en fast arbeidsplass på gjesteboligen, men at det kan sjongleres litt dersom det er behov for det. Hovedsaken er at det skal være tre ansatte på gjesteboligen, sier Berg.

Asgeir Værnes, fra Gjølme, er også en av de nyansatte. Han skal fungere som hovmester, og har allerede vært i jobben en stund.

- Mannskapet er på plass, nå kan vi ta imot grupper. Nyansettelsene er en investering for fremtiden, sier Berg.

Hun forteller at det første året har vært et innkjøringsår, men at det har gått omtrent som forventet.

- Det har gått ganske bra, og vi er fornøyde. Nå har vi fått investert i et nytt kjøkken i første etasje, som vi er fornøyd med. Tidligere var kjøkkenet i kjelleren, men det ble for tungvint.

Finalister

Nå teller Sans AS totalt 12 ansatte, med de fleste på plass på Bergmannskroa. Også det går det godt. Nylig var de nominert av NAF til årets veikro i Norge.

- Vi var en av 12 finalister, og det har vi vært to år på rad nå, sier Berg.

Hun tror at det er en kombinasjon av god mat, store porsjoner og god service som gjør at Bergmannskroa blir lagt merke til.

- Vi serverer tradisjonsmat. Det er ikke en vanlig veikro med løvbiff og rødspette på menyen.

Berg sier at kroa hadde nytt godt av et større handelssentrum på Løkken, selv om lokalbefolkningen er gode på å bruke kroa. Hun sier at kroa er avhengig av gjennomgangstrafikken, og ikke minst Thamshavnbanen og museet på sommeren.

- Vi hadde merket det hvis det hadde vært flere butikker her. Jeg er overbevist om at en eventuell etablering av Vinmonopolet vil gi store ringvirkninger for oss. Det er en stor hyttekommune, og jeg tror nok mange hyttefolk kan legge handelen hit.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163

Brit Berg satser, og har nå ansatt tre nye personer til Orkla gjestebolig. Foto: Truls Lereggen