Denne uka kunne daglig leder Erik Stølen og kontormedarbeider Even Stølen ta imot det store og synlige beviset på sertifiseringa av ordfører Odd Jarle Svanem.

— Vi har allerede før denne tildelinga iverksatt tiltak i bedriften, sier Erik Stølen.

Bevisstgjøring

Miljøfyrtårn er et miljøledelsessystem som hjelper virksomheter med å redusere utslipp og forbruk. For entreprenørselskapet Bolig- og Næringsbygg handler det derfor i stor grad om avfallshåndtering på byggeplassen, omfanget av kjøring med firmabil og energiforbruk.

— Det er dette vi nå har starta med, og vi har greid å spre budskapet til hele organisasjonen. Det handler om bevisstgjøring hos hver enkelt ansatt, sier Stølen.

Flere involvert

Vinmonopolet (konserngodkjenning), ASP Nor og Hemne videregående er de tre virksomhetene som har status som Miljøfyrtårn i Hemne. På landsbasis er Bolig- og Næringsbygg nummer 7695.

Bedriften starta arbeidet i august i fjor, og har hatt Helen Hartell, som driver sitt eget rådgivningsselskap, som rådgiver og veileder. Jorulf Gumdal, tidligere HMS-sjef ved Wacker Holla Metall, har vært lokal sertifisør. Stedlig ansvarlig for prosessen har vært Even Stølen.

Vinn vinn

Erik Stølen legger ikke skjul på at en slik sertifisering kan gi bedriften konkurransefortrinn på oppdrag.

— Vi opplever at dette er en vinn vinn-situasjon, sier Stølen.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300