Det gikk som man fryktet: Båten som natt til tirsdag kantret ved kommunekaia på Kyrksæterøra, gikk til bunns sener epå kvelden.

- Vi forbereder heving, men tror neppe det vil skje i løpet av dagen (onsdag), sier Viktor Jensen, styreformann i Abyss Aqua, som drifter oppdrettsbåten.

Les også: Diesellekkasje fra sunket båt

Båten som eies av Brottsjø AS i Kristiansund, og som er verdt opp mot 15 millioner kroner, ligger nå på bunnen ved kaia. Utfordringen blir å finne ei kran som kaia tåler.

- Kan dere bruke båten etterpå?

- Det er umulig å si nå, svarer han.

Jensen sier imidlertid at det ikke er verre for båten å stå stabilt på bunnen sammenlignet med at den lå presset mot kaia.

- Den står mer stabilt på bunnen, sier han.

Spørsmålet er hvor stor skade motorene og all elektronikken tar av å ligge i saltvann i flere døgn.

- Vi håper å få heve båten så fort som mulig, både for å frigjøre kaia og for å hindre mer diesellekkasje, sier Jensen.

For: Da båten gikk til bunns tirsdag kveld i 19-tida, lekket det diesel av fartøyet. Hemne brannvesen jobbet for å hindre mer forurensing enn nødvendig ved å legge ut lenser.

Båten var i gang med service (lineinspeksjon) på et oppdrettsanlegg ute i fjorden før den kom inn til kaia for et planlagt vaktskifte (to personer jobber om bord).

Det var ingen om bord i båten da den kantret.

Det er foreløpig ikke kjent hvorfor båten kantret. Politiet oppretter ikke sak, i og med at det ikke foreligger mistanke om at noe straffbart har skjedd.