Søknadsfristen for ledig stilling som rektor ved Berkåk skole gikk ut mandag 27. mars. Ved utløpet av fristen var det kommet inn kun to søknader. De to er:

Anne-Cathrine Skaaren, 49 år, lærer fra Klæbu

Hege Moe Hegg, 43 år, lektor fra Agdenes

Personalrådgiver i Rennebu kommune Per Ivar Wold bekrefter i en e-post at det på grunn av lite søkergrunnlag er vedtatt å utsette søkerfristen til 17. april.

En kommunal skole

Fra skoleåret 2017/18 vil skolen på Berkåk være den eneste barne- og ungdomsskolen i Rennebu, etter at kommunestyret 10. januar i år vedtok nedleggelse av skolene på Innset og Voll. Nedleggelsene medfører at elever, 20 fra Innset og 60 fra Voll, fra høsten skal møte på Berkåk.

Betydelig økning

Siden vedtaket ble fattet har det fra Rennebu kommunes side vært igangsatt planlegging og forberedelse for å ta imot de nye elevene på Berkåk skole. Elevtallet på skolen vil øke fra dagens 214 til nærmere 300, altså en økning på nærmere 40 prosent. Det har i løpet av nedleggelsesprosessen kommet mange bekymringer, også fra ansatte ved Berkåk skole, i forhold til blant annet plassbehovet som utløses ved å samle alle elevene ved ny skole.

Bekymring

I januar oversendte 27 lærere ved skolen et brev til Rennebu kommune der de uttrykte bekymring for at rammene og forutsetningene skulle endres på en slik måte at det blir utfordrende å drive skole som tilfredsstiller nasjonale krav og lovpålagte krav til spesialundervisning.

Rådmann Birger Hellan lovte imidlertid å ta hensyn til det pedagogiske, men var samtidig klar på at det vil bli trangere på skolen med 80 nye elever. Han sa det vil bli sett på alternative muligheter, der ledere og tillitsvalgte ville bli trukket med i prosessen.

Haster

Midt oppe i prosessen skal det også foregå et rektorskifte på skolen, og det begynner å haste med å få på plass Kari Haukedals etterfølger. Stillingen ble opprinnelig lyst ut 3. mars med søknadsfrist 27. mars. Nå gjenstår det å se om man etter påskeferien har klart å lokke ytterligere kandidater til å søke stillingen.