Det er styret i Buvik IL som har bedt kommunen endre navnet på idrettshallen i Buvika. I et brev til kommunen skriver leder Jørgen Høyem at det ikke lenger er noen grunn til at hallen skal hete Skaunhallen, ettersom det nå er to idrettshaller i kommunen.

Les mer: Anbefaler Buvikhallen

Rådmannen sa ja

Idrettslaget argumenterer også med at navnet Skaunhallen fører til forvirring for lag som skal besøke hallen om hvor de faktisk skal.

Rådmann Jan-Yngvar Kiel anbefalte i sin innstilling til Helse, oppvekst og kulturutvalget (HOKU) å endre navnet på hallen til Buvikhallen. Også kommunens navnekomité har anbefalt navneendringen, og sier seg enig med argumentene til idrettslaget.

Les også: Forsøk på innbrudd i skianlegg

Skaunhallen et godt navn

Forslaget falt imidlertid på steingrunn i HOKU da de avholdt møte tirsdag denne uka. Der ble vedtaket at hallen fortsatt skal hele Skaunhallen. Kun Buviklista stemte for navneendring.

- Vi var ganske enige om at Skaunhallen var et godt navn, sier leder for HOKU, Espen Tørseth (SV).

- Den har hett Skaunhallen i 20 år. Det er et godt innarbeidet navn. Spesielt etter den runden vi har hatt med kommunereform og diskusjonen om Skaun skal bestå som en egen kommune. Dessuten er det bra å ha navnet Skaun i Buvika, det gir et signal om at hallen er for hele kommunen, fortsetter Tørset.

Stive nakker

Også i et tidligere møte i vinter ble navnesaken diskutert i HOKU. Tørset ga da tydelig uttrykk for at han ikke var enig i argumentet om at navnet Skaunhallen førte til at folk ville lete etter hallen i andre deler av kommunen enn i Buvika.

- Hvis de har så stiv nakke at de ikke kan snu seg lite grann i det de kjører forbi Buvika, så har de kanskje ikke noe i hallen å gjøre, spøkte Tørset den gangen.

Fornøyd med skilting

Leder for Buvil IL, Jørgen Høyem synes det er synd at politikerne sa nei.

- En navneendring ville vært med på å styrke identiteten til Buvik IL. I forhold til forvirring rundt ankomst har jo kommunen sørget for skilting til Skaunhallen, så det er positivt. Men vi i Buvik IL. kunne fortsatt tenkt oss navnet Buvikhallen, sier Høyem.

lillemor.hestvik@avisa-st.no

481 46 109

Etter tirsdagens politiske vedtak er det klart at Skaunhallen forblir Skaunhallen. Foto: Privat