I STs distrikt ligger det i dag seks boliger ute for salg på finn.no, som har en pris under én million kroner. Billigst er det på Løkken Verk, der fire av de seks boligene ligger.

Inngangssummen for en bolig er lav, men det er nok ingen hemsko at du har brukt en hammer tidligere.

- Om du er litt handy og gjør litt selv, så kan du gjøre et kupp. En fornuftig oppussing kan gi gode resultater, også hvis du skal selge igjen, sier Vegar Sommerschild i Aktiv eiendomsmegling.

Det er Aktiv som selger de tre billigste boligene, den aller billigste koster 575 000 kroner. Den er bygd i 1914, har bruksareal på 196 kvadratmeter og 1,5 mål tomt.

I annonsen står det «Boligen bærer preg av en svunnen tid på Løkken. Det ble oppført mange boliger på Løkken de første tiårene på 1900-tallet. Lagdelingen i det gamle gruvesamfunnet gjorde seg gjeldende i den bebyggelsen som ble reist, med et større antall arbeiderboliger for enkeltfamilier og flere «direktørboliger».»

Mye historie

Sommerschild sier at han i 2015 solgte en bolig i samme området til 275 000 kroner.

- Hvis husene i dette området blir ivaretatt, så selges de for 1,5 til to millioner kroner.

Eiendomsmegleren sier at det er mye historie som følger husene langs Løkkenveien og Bjørnli, steder som i gamle dager var preget av klasseskille.

- I området Bjørnli er det noen boliger som har historisk verdi, noe er dårlig og noe er veldig bra. En del av husene på vestsiden er gamlere enn på østsiden. Men det finnes mange som er helt i orden, og du får mye bolig for pengene.

I rykk og napp

Sommerschild sier at det er mange fra Trondheim som bosetter seg i området.

- Løkken skiller seg litt ut med hensyn til avstand til Trondheim, hvis du sammenligner andre retninger ut fra byen. Jeg tror du skal ganske langt nordover eller sørover før du finner de samme prisene.

Megleren sier at markedet det siste halve året har vært rolig, men at det den siste måneden har vært veldig mange salg.

- Det går litt i rykk og napp. Akkurat nå har det vært en veldig bra periode.

Epler og pærer

Til sammenligning så har Aktiv også distriktets nest dyreste boenhet til salgs, en leilighet i Bankgården på Orkanger til 6 750 000 kroner.

- Det blir som å sammenligne epler og pærer. En tilsvarende enebolig som den billigste på Løkken, koster ikke nødvendigvis mer enn 1,5 millioner kroner på Orkanger, litt avhengig av plassering. De populære boligene på Løkken som selges til to millioner kroner, ville kanskje blitt solgt til tre millioner kroner i Rømmesbakkene på Orkanger.