I alt stiller nærmere 70 frivillige opp og forbereder seg til storinnrykk i Rennebu. LDKS er det nest største mesterskapsstevnet innen Det Frivillige Skyttervesen (DFS), det er bare NM Felt på Landsskytterstevnet som er større av de offisielle mesterskapene.

Både på Landsskytterstevnet og på LDKS kjemper seniorene om den gjeve Verneidrettsmedaljen i tillegg til pokaler, premier og ikke minst heder og ære. Arrangementet blir et kompakt arrangement med både finfelt og grovfelt i nærheten av Voll skole som også blir hovedbasen hvor påmelding, resultatservice, premieutdeling og matservering.

Stor interesse

Forhåndspåmeldingen viser at det er meget stor interesse med over 270 påmeldte skyttere fra Oppdal i sør til Namsskogan i nord. Av lokale skyttere finner vi 17 påmeldinger fra Oppdal og 22 fra Rennebu. Fra hjemmelaget Rennebu finner vi flere tidligere mestere som stiller til start. Av seniorene ser vi at blant andre Norgesmester i Felt fra 2015, Otte Hårstad, dobbel skytterprinsesse Mona Isene, Landsdelskretsmester i Felt fra 2014, Anita Jære og den solide allrounderen Mikkel Voll Stokkli på startlista. I tillegg merker vi oss tidligere klassevinner i Veteran 55, Bjørn Trøite og ikke minst fjorårsmester i klasse eldre rekrutt, Lars jr. Halland.

Tøff konkurranse

Fra utenfor arrangørlaget merker vi oss tidligere skytterkonge og norgesmester, Edvin Aamodt fra Orkla, fjorårets skytterprins Esten Skårild fra Hemne, Hans Bakken fra Nordre Skage og ikke minst regjerende LDKS-mester i Felt, Jørgen Andersen fra Vemundvik skytterlag. Andersen er også tidligere Skytterprins. Det brygger med andre ord opp til en knivskarp konkurranser på høyt nivå når Trøndelags beste skyttere kommer til Rennebu i helga.

Det er lagt vekt på et kompakt og publikumsvennlig arrangement hvor det skytes innledende skytinger lørdag og søndag. Til slutt kåres LDKS-mestere i de ulike klassene.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Arrangementet blir et kompakt arrangement med både finfelt og grovfelt i nærheten av Voll skole som også blir hovedbasen hvor påmelding, resultatservice, premieutdeling og matservering. Foto: Steinar Larsen