Meldal jubler etter at seieren er sikret mot Skaun i sluttminuttene. Foto: Endre Storholt

Søndag var det duket for et utrolig spennende lokaloppgjør mellom Meldal og Skaun i Meldalshallen. Mens Skaun ikke hadde noe annet enn æren å spille for, sto alt på spill for Meldal. Laget måtte vinne kampen for å berge plassen i årets 3. divisjon, mens Flå samtidig måtte tape sin siste kamp mot Melhus/Gimse. Det skulle Meldal etter hvert klare og hjelpen kom fra den 50 år gamle målvakten Tone Asbøll som spilte sin aller siste håndballkamp denne søndagen.

Sto som en vegg

For i første omgang var det Asbøll som var i begivenhetenes sentrum. Den rutinerte målvakten vartet opp med den ene redningen etter den andre. Selv straffekastene reddet hun og sørget for at Meldal kunne gå til pause med en komfortabel 14-10-ledelse.

- Det var artig å spille såpass bra. Jeg var ganske gira foran denne kampen, siden det var den siste kampen jeg skulle spille, forteller målvakt Tone Asbøll.

- Du legger opp nå altså?

- Det har jeg sagt flere ganger at jeg skal gjøre, men denne gangen stemmer det. Jeg ble med Meldal i år fordi laget manglet målvakt, så da tenkte jeg å ta en siste sesong, sier Asbøll.

Spenning mot slutten

I starten av andre omgang fortsatte Meldal å spille god håndball, men halvveis i omgangen begynte Skaun å ta over kampen. Det ble en meget spennende avslutning og da det gjensto tre minutter var det gjestene som ledet kampen. Men en strålende sluttspurt fra Meldal sørget likevel for jubel for det store hjemmepublikummet etter seier 26-24.

- Jeg synes vi spilte bra helt frem til siste halvdel av andre omgang. Da begynte Skaun å ta innpå oss, men vi avslutter veldig bra og vinner kampen. Da måtte vi bare vente på resultatet fra kampen mellom Flå og Melhus/Gimse, før vi kunne slippe jubelen løs, sier Meldal-trener Lisbeth Skjevdal.

Viktig å holde seg

Meldal var lenge det beste håndballaget i regionen, men de siste årene har det vært et generasjonsskifte i klubben etter at store deler av den glimrende 96-årgangen ga seg. Det tomrommet har vært tungt å fylle og dermed var det ekstra viktig at plassen ble berget søndag.

- Det betyr veldig mye for de unge som kommer opp at vi har et lag i 3. divisjon. Det hadde blitt tungt å spille 4. divisjon neste år. Det er en divisjon det kan være vanskelig å komme seg opp fra. Vi hadde en målsetting om å berge plassen og det klarte vi, sier Skjevdal.

Gror godt

Skjevdal forteller at rekrutteringen like bak den kjente 96-årgangen ikke var all verden, men at det nå er flere gode aldersbestemte lag i klubben.

- Etter at den gjengen ga seg var det et lite tomrom som var vanskelig å fylle. Men nå har vi mange gode årganger på både 14-, 13-, 12-, 11- og 10-årsklassen som er på vei opp. Vi har fått inn mange folk på dugnad for å kunne stille lag i år og de har gjort en glimrende innsats, skryter Skjevdal.

En av dem som var med på dugnaden var nevnte Asbøll som stilte opp i årets sesong.

- Det er mange som har steppet opp for Meldal i år og Tone er en av dem. Ho har jo spilt for Meldal i snart 20 år og har vært fantastisk i de siste kampene mot blant annet Volda og nå mot Skaun hvor hun redde mange viktige baller, sier Skjevdal.

Skaun på midten

Selv om det ble tap for Skaun i den siste kampen denne sesongen, så har laget vist at med fullt lag så kan de hamle opp med de beste lagene. Laget slo blant annet Bergsøy som til slutt vant avdelingen og havnet til slutt på en 6. plass i årets 3. divisjon med ti seiere, en uavgjort og elleve tap.

Skaun og Meldal takker hverandre for kampen etter en dramatisk avslutning på kampen. Foto: Endre Storholt