4. divisjonslaget Heimdal viste seg å være lett match for Orkla. Lagene møttes på Orkla Maskin Arena i Idrettsparken onsdag kveld for å kjempe om å nå den 1.-runden i cupen. Noe spennende kamp ble det aldri. Orkla tok kommandoen fra start og kjørte over gjestene stort sett hele kampen.

God Løkken

Det tok bare et kvarter før Orklas notoriske målscorer Erik Helgetun sendte vertene i føringen. Den siste halvdelen av andre omgang foregikk nesten utelukkende på Heimdals banehalvdel. Etter en halvtime spilte nyervervelsen Henrik Rian fri Erlend Løkken som enkelt satte inn 2–0. Kort tid etter var Løkken nok en gang gjennom etter flott Orkla-spill og indreløperen satte ballen iskaldt i hjørnet til 3–0. Like før pause økte Helgetun til 4–0 og avansementet var i realiteten klart.

Ny hat trick

Orkla hadde litt startvansker i andre omgang og slapp Heimdal til et par sjanser, men så var det stopp. Vertene tok helt over og skapte sjanser på sjanser. Steinar Gjersvoll satte et frispark i mål fra 20 meter til 5-0, før det var duket for nok et Helgetun hat trick. Han noterte seg for hat trick i den første kvalikkampen mot Tydal og skulle ikke være noe dårligere mot Heimdal. Halvveis i omgangen satte han inn sitt tredje, men spydspissen kunne både scoret 4, 5 og 6 mål. Heimdal slapp billig unna med bare 6–0 til slutt.

- Vi gjennomfører en solid kamp og spiller mye bedre enn mot Tydal. Vi scorer mye mål og gjør mye rett. Vi kunne gjerne vunnet mer og utover i andre omgang så handler det bare om å sette ballen i mål, sier Orkla-trener Arnstein Røen.

Løkken måtte ut med skade tidlig i andre omgang, men det skal ikke ha vært alvorlig.

Håper på storlag

Avansement til 1. runde betyr penger i klubbkassa, samt muligheten til å få et storlag til Orkdalsbanken stadion. For tre år siden fikk Orkla besøk av Rosenborg og nesten 2000 tok turen til stadion. Røen ser gjerne at Rosenborg tar turen igjen.

- Jeg håper vi enten får et lag vi kan hamle opp med eller så må vi få et storlag, men vi kan jo hamle opp med det også. Det er ikke utenkelig at vi får Rosenborg. Stjørdals-Blink fikk Rosenborg to ganger på tre år, så det er ikke mulig for oss også. Det hadde også vært artig med Molde, Kristansund eller Ranheim også, sier Røen.

Nå venter treningskamp mot Steinkjer i Abrahallen i helga for Orkla. Etter det er det kampfri frem mot seriestarten mot Kolstad den 17. april på Orkdalsbanken stadion. 1. runde i cupen vil først bli spilt i slutten av april.

Steinar Gjersvoll var som vanlig solid på Orklas midtbane og han noterte seg også for en scoring. Foto: Ola Marius Rise