Da John Olav Rædergård kom på jobb klokken 08, satt det allerede kunder i kø. Han som hadde ventet lengst, kom til butikken i 06-tiden på morgenkvisten.

- Vi åpnet ikke før ni, men vi hadde noen pulsklokker til salgs til røverpris. De klokkene forsvant på ett minutt. Det har vært stor pågang her i dag, sier John Olav Rædergård, daglig leder i Sport 1 på Løkken.

Anledningen var at det torsdag var nyåpning av butikken på Løkken. Siden 1984 har sportsbutikken båret navnet Intersport Løkken, men nå er det Sport 1-kjeden som har tatt over leveransene og navnet.

- Nå satser vi skikkelig, med store investeringer. Vi har fått helt ny innredning, ny fasade og mye nytt i vareutvalget, Rædergård.

John Olav Rædergård har investert i nytt inventar, og nå har sportsbutikken fått nytt navn. Foto: Truls Lereggen

Elva er viktig

Rædergård sier at driften skal være omtrent den samme, men at butikken skal være annerledes enn de vanlige kjøpesenterbutikkene. I det legger han et større og bredere utvalg.

- Vi er best på fiskeutstyr, der er vi ordentlig gode. Orkla er viktig for oss, og vi hadde nok ikke greid oss uten de tre månedene med fiske der, sier han.

Han mener butikken holder et godt nivå på ski og sykkel også, i tillegg til at butikken nå får et løft på tekstilavdelingen.

Rædergård synes det er en positive «drive» i Løkken-samfunnet for tiden, og håper at et løft, både for butikken og lokalsamfunnet med denne endringen.

- Vi har jo allerede fått et løft, med ny innredning og nye varer. Men vi har troen på at det kan bli et løft for Løkken også. Det er naturlig at det er handelslekkasje til Orkanger, men nå er det vår jobb å få folk til å komme hit.

Har interesse

Rædergård skryter av Sport 1-kjeden, som han mener er en samarbeidspartner som virkelig har interesse i butikken.

- Nå får vi inn en kjede som støtter butikken, ikke en kjede som støtter kjeden. De er avhengige av oss, og at vi gjør det bra. De ønsker å hjelpe oss, samtidig som de er veldig frempå for tiden.

Selv om butikken har stått stødig i 33 år, så kunne butikksjefen tenkt seg litt drahjelp, for eksempel fra et polutsalg.

- Hvis folk er nødt til å stoppe på Amfi på tur til hytta, for å handle på polet, så fanger nok sportsbutikkene der opp en del. Med et polutsalg her, så hadde nok mange hytteeiere stoppet her i stedet.

I løpet av åpningsdagen strømmet det på med gratulasjoner, og Rædergård sier han hadde mange kunder fra Orkdal.

- De vet som regel hva de skal ha når de kommer, og som oftest klarer vi å hjelpe kundene.

Stor tro på butikken

Butikken har i dag seks ansatte på hel- og deltid. Det er nok for å opprettholde driften, ifølge Rædergård.

- I dag har vi nok folk til å drive butikken. Så får vi se hvordan det blir fremover.

Til stede på reåpningen var også Hasse Hansen fra Sport 1-kjeden. Han var der for å bistå i overgangen, og har stor tro på at den blir en suksess med nye merker i hyllene.

- Her går det knirkefritt. Det har blitt en veldig fin butikk. Det så ikke sånn ut første gangen jeg var her, for å si det sånn, sier han, og skryter av hvordan butikken fremstår.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163