Ingenting var overlatt til tilfeldighetene da Meldal kulturskole torsdag bød på høydepunktet under kulturskoleuka, med oppvisning av dans, korps og storband i Meldal samfunnshus. Med rektor Helge Rolstadås som dirigent og konferansier, og med nærmest umerkelig bistand fra kulturskolelærerne Simen Husmoen Grøtting, Piotr Wrobel og John Magnar Holm kunne elevene utfolde seg innenfor en ramme der alt fungerte prikkfritt, fra stemningsfull lyssetting av danseinnslagene til akkurat passe lydnivå fra både storband og korps.

- Vi har gjort dette i mange år, og med den besetningen som kulturskolen tilbyr undervisning i, er det naturlig at det blir en forestilling med storband, korps og dans, sier Rolstadås.

Les også: Kulturskole med festival denne uka

De yngste danserne åpnet konserten med sin blomsterengdans.

Dans med moro

Det var de yngste danserne som fikk æren av å åpne showet, der elever i alderen seks til åtte år fremførte «blomstereng», koreografert og innøvd av lærer Trude Hovdenakk. Deretter bød storbandet på velkjent svingende musikk i form av Den rosa panter og Olsenbanden, før det igjen var dansernes tur. Denne gangen med Liv Kristel og Karen Sofie som bød på humor og moro i danseform, koreografert av Thomas Vikeland. Deretter ble første avdeling avsluttet med Meldal skolekorps, som blant annet leverte den ikke helt enkle Stevie Wonder-låten Sir Duke.

Skolekorpset i Meldal holder et godt nivå.

Sterkt korpsmiljø

Etter pause var det klart for storband igjen, der messinglærer Simen Husmoen sto for arrangementene. Deretter var det dansere fra 5. til 7. klasse sin tur, etterfulgt av de fire eldste danserne i aldersgruppen 13 pluss. Konserten ble deretter avsluttet med kveldens heftigste innslag i form av heavy metal-gitaristen Martin R. Lund, alias Nortroll.

Lys og lyd-elevene ble behørig satt pris på av rektor Helge Rolstadås.

- Vi har et sterkt korpsmiljø i Meldal, med mange dyktige blåsere. Vi har også en stor danseseksjon i kulturskolen, i tillegg til at vi har en seksjon med lyd og lys. Disse arrangementene er en del av opplæringen for lyd- og lysgjengen, og vi trenger ikke leie inn ekstern hjelp. De sto også for alt av lyd og lys på UKM, forteller Rolstadås.

Les også: Starter kulturråd og frivilligråd

Kulturskolelærerne Piotr Wrobel, Simen Grøtting Husmoen, John Magnar Holm og rektor Helge Rolstadås sørget for at konserten gikk sømløst og knirkefritt. Helene Selle og Trude Hovdenakk var ikke til stede da bildet ble tatt.

Skaper felles arena

I tillegg til de typiske korpsinstrumentene, gir kulturskolen også undervisning på gitar og piano, samt et eget «allmusikk-tilbud» for de yngste skoleklassene. Pianolærer Piotr Wrobel underviser både i Meldal og Agdenes, i tillegg til jobben som kantor i Orkdal. Han tror kulturskolekonsertene er viktige for hans elever.

- Dette er en fin måte å involvere elevene, og skape en felles arena. Det er sosialt og veldig gøy. Som regel har de jo undervisningen sin alene, men her får de være med og danne et band, sier Wrobel.

Ikke mamma som bestemmer

Blant publikum denne torsdagskvelden var mamma Trine Wiggen Hoel og bestemor Margaret Wiggen, som var kommet blant annet for å se datter og barnebarn Anna Margrete Wiggen Glein (11) utfolde seg på scenen sammen med de andre danserne.

- Hun har nettopp begynt på dans. Jeg ville helst at hun skulle begynne i korpset, men det er ikke mammaen som bestemmer, sier Trine Wiggen Hoel og ler.

Mamma Trine Wiggen Hoel hadde gjerne sett at datteren begynte i korpset, men Anna Margrete ville mye heller drive med dans.

Anna Margrete er nemlig helt tydelig på hva hun har lyst til å holde på med.

- Jeg har alltid likt å danse, og jeg syns det så så artig ut. Derfor begynte jeg på dans, forteller hun.

Skolekorpset i Meldal fyller 60 år i år og fikk bursdagssang fra salen.

Ballett er vanskeligst

- Hva gjør dere på dansetimene? Hvordan øver dere inn en dans?

- Vi tar steg for steg. Så prøver vi det med musikk, og så gjør vi stegene på nytt. Det som er vanskeligst er å danse ballett. Da må man være så rett i kroppen, og alle bevegelsene må være så fine. Men jeg liker ballett best, selv om det er vanskelig, sier Anna Margrete.

- Vil du satse på ballett når du blir eldre også?

- Ja. Men jeg har litt lyst til å satse på hest også, sier Anna Margrete før hun flyr av gårde for å sikre seg et kakestykke før forestillingen starter igjen.