Elever fra Torshus folkehøgskole har vært i Rindal på brupendling. ST har tatt en prat med Trond Viggo Sund, lærer ved skolen.

Brupendling er en adrenalinfylt opplevelse der man hopper fra bruer med klatretau. Tauet blir festet på midten av brua, hopperen vandrer mot den ene siden til tauet er stramt, og hopper utfor. Det kan minne litt om strikkhopping, men der har du ikke noe fart i bunnen. Når man brupendler, har man maks fart i bunnen før man suser opp mot brua igjen, og etterpå pendler man frem og tilbake i en stor pendelbevegelse.

Det var tirsdag at de 23 elevene fra friluftslinjene ved skolen var i Rindal. De pendelhoppet fra to bruer. Blant annet hoppet de fra Rinna bru. Det var vind, regn, og litt sol, men humøret var likevel på topp.

En av elevene som hoppet, var Oline Rekdal fra Vestnes, som tok saltomortale på sitt første hopp . Hun hadde dette å fortelle på spørsmålene til journalisten:

– Det var første gang jeg tok salto, men det gikk kjempefint. Det var litt tøft, men det gikk fint, så en må bare hoppe i det.