KARIN FJELLDAL BY

Bor: Fjellmobredden, Fannrem

Jobb: Assistent i Evjen barnehage

Hva gjør du akkurat nå?

- Holdt på å kle på unger som skal ut og leke etter formiddagsmaten.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

- Det spørs hvem som kommer. Foreningsdamene får brokkolisalat og baconsurrede dadler neste gang de kommer. Det er enkelt å lage og veldig godt, i ferd med å bli en virkelig «schlager.»

Hvor drar du helst på ferie?

- Tør snart ikke å reise noe sted snart. Vi var i Tyrkia under statskuppet i fjor, og slekt og venner ble svært bekymret. Man blir litt skeptisk. Blir nok mer ferie i Norge framover.

Hva leser du?

- Det går litt i husmorporno for tiden, litt grått for å si det på den måten. Det er lettlest og fin litteratur. Mine kolleger i barnehagen innrømmer ikke at de leser det samme, men det er jeg helt sikker på at de gjør det.

Har du noen favorittpolitiker?

- Nei. Enkelt og greit.

Hva opptar deg for tida?

- Jeg synger i koret Queen Beezz, og vi holder på å forberede oss til ST-konserten. Den gleder jeg meg til.

Hvorfor bor du der du bor?

- Mannen min kommer derfra, og da han var 18 år kjøpte han seg tomt. Der har vi bygget hus. Det er mange naboer i grenda på samme alder som oss. Et supert nabolag med mange barn min. Vi har et flott samhold i grenda og stortrives.

Hva gjør du på fritida?

- Vi har to aktive barn som er med på både fotball og ski. Det er jo en del å følge opp, men vi stortrives med å være en del av miljøet.

Hvordan holder du deg i form?

- Er glad i å gå på tur, og vi har naturen rett utenfor stuedøra. Ellers bruker vi hele Orkdal som turmål både sommer og vinter.

Hva gjør du i påsken?

- Vi har tenkt oss på hyttebesøk til noen naboer. Kanskje blir det skitur i Trollheimen hvis været blir bra. Jeg liker påskehøytideligheten godt. Det er ikke det samme stresset som til jul med vasking og styr.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

- Kan ikke komme på noe spesielt, men det kan jo hende gjennom livet at det vil dukke opp noe.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville du valgt da?

- Det som er helt sikkert at det måtte være en jobb hvor jeg fikk jobbe med folk. Sykepleieryrket kunne vært aktuelt, men jeg stortrives med alle de flotte kollegene jeg har på jobben.

Hva er det som er det beste med å få jobbe med unger?

- Det er så mye, men det å få være en del av den verden unger er i er svært givende. Jeg gikk i barnehage selv, og tror nok ungene i dag lærer mer. Selv brenner jeg mest for leiken.

Hvis du skulle reist bort for ett år, hva eller hvem ville du savne mest?

- Det kommer selvsagt an på hvor jeg skulle, men ville definitivt savnet familien min. Ting er ikke så viktig når det kommer til stykket.

Noe du angrer på?

- Man kan ikke gå rundt å angre på det man har gjort, eller ikke gjort. angre på noe. Livet er ikke alltid en dans på roser, men vi lærer nok av alle erfaringene det gir oss.

steinar.larsen@avisa-st.no