Han overtar vervet etter Knut Johan Singstad, som nylig ble valgt inn i styret i Sør-Trøndelag bondelag. Singstad ønsker nå å bruke tida inn mot fylkesstyrets arbeid.

Valgkamp unødvendig

Arne Ivar Ness har sittet i styret i ett år. Han sa seg villig til å ta på vervet som leder for totalt sett den største næringa i Hemne med mellom 130 og 140 medlemmer.

— Jeg sa ja fordi jeg har ett år i styret og fordi folk ikke akkurat sto i kø for å ta på vervet. Det var ikke nødvendig å drive valgkamp, sier Ness.

— Hvilken slagplan har den nye lederen?

— Det er for tidlig å si noe detaljert om det, de klare planene er ikke lagt ennå. Men vi kan tenke oss å få arrangere Åpen gård igjen. Det har det ikke vært siden en gang på 90-tallet her i Hemne. Nå synes vi det er på tide. Men dette er et stort arrangement, og vi sikter oss nå inn på 2018 for et slikt arrangement, der vi vil forsøke å gjøre det ekstra attraktivt for barna å delta, sier han.

Spent

Ellers, i et tidsmessig mer nært perspektiv, er det to andre ting bønder både i Hemne og resten av landet er spent på.

— Både jordbruksmeldinga og landbruksoppgjøret er like om hjørnet, og vi er i år som i alle tidligere år spent på hva de inneholder, sier Arne Ivar Ness.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300