Husby uttalte denne uka at han ikke var klar over at sykefraværet var såpass høyt i hjemmetjenesten.

- Vi får rapportering om sykefraværtet i arbeidsmijøutvalget, og det har vært positivt så langt. Nå kjenner ikke jeg til årsakene til det høye fraværet i hjemmetjenesten, men dette må tas tak i. Jeg regner med at ledelsen tar tak i det og prøver å legge til rette hvis det er noe spesielt som ligger bak, sier Husby.

Les også: Jobber for å få ned fraværet

Som politiker følger man med, men ikke på detaljrapportering, sier Husby. Kommunen som helhet hadde en nedgang i sykefravær i fjor, fra 10,4 prosent for denne perioden i fjor til ni prosent i år. Husby er opptatt av at det han kaller nærværsprosenten er høyt.

- På hvilken måte engasjerer dere politikere dere når det gjelder sykefravær?

- Det er gjennom de kontaktpunktene vi har, spesielt innen arbeidsmiljøutvalget. På overordnet nivå hender det vi også har det oppe i kommunestyret. Jeg har vært med på tiltak før i kommunestyret der vi søker om prosjektmidler. Det kan handle om å legge tilrette gjennom prosjekter som kan lette arbeidsdagen. Så kan det være årsaker to de høye tallene som er utenfor vår kontroll.

- Er det for få ansatte i hjemmetjenesten?

- Jeg har ikke fått tilbakemeldinger på det. Men det er aldri for mye folk noe sted. Med mye sykefravær kan det virke veldig inn på folkene som er igjen.

- Hva vil du som politiker foreta deg i forhold til det høye sykefraværet i hjemmetjenesten?

- Når vi får en slik tilbakemelding vil vi se på det, og ta det opp i de fora dette hører hjemme i. Men jeg sier ikke at det er noe galt med tjenesten. Vi vil bidra så godt vi kan. Høy nærværsprosent er viktig for oss som arbeidsgiver, for de ansatte og for brukerne, for hele samfunnet.