For en stund siden la ST ut en poll hvor leserne kunne stemme frem STs beste breddespiller på herresiden. Det var jevn pågang på stemmingen og til slutt hadde over 1400 stemt på sin favorittspiller. Til slutt var det Buviks tilbakevendte midtbanespiller Simon Eid Bjørset som stakk av med seieren. Hele 276 stemte, noe som gjorde at han fikk 20 prosent av stemmene. Det ble etter hvert en suveren seier. Andremann var fjorårets toppscorer i 3. divisjon Erik Helgetun på Orkla som fikk 152 stemmer, mens Hallvard Løseth knep tredjeplassen med 139 stemmer. Steinar Gjersvoll fikk 124 stemmer.

- Andre som er bedre

20-åringen stemte ikke selv, men er klar på at han ikke er den beste breddespilleren i nedslagsfeltet.

- Jeg må si jeg ble litt overrasket over at såpass mange stemte på meg. Men dette var jo bare en litt artig uhøytidelig kåring og jeg er klar over at jeg ikke er den beste spilleren her. Jeg holder vel selv en knapp på Steinar Gjersvoll eller Erik Helgetun. Jeg møtte Steinar i en kamp mot Orkla og han var ikke noe særlig å spille mot. Den beste spilleren jeg har spilt sammen med er Eskil Sivertsen. Han var ekstrem på sitt beste, sier Simon.

- Hvorfor tror du at du vant?

- Jeg var jo vel den eneste fra Buvik som var på listen, så da hadde ikke folk så mange å stemme på. Jeg fikk en god del meldinger med bilder om hvordan det lå an og så var jeg inne og sjekket noe ganger selv, sier Bjørset og smiler.

Tidlig debut

Selv om Simon ikke mener han er den beste breddespilleren i distriktet, så er det liten tvil om at han hører hjemme på listen. Unggutten fikk prøve seg på seniorlaget allerede som 15-åring og det var på den tida Buvik virkelig var gode. Han fikk også noen innhopp da laget spilte i 2. divisjon. Før han etter hvert ble fast inventar på midtbanen. Til tross for sine 20 år har han brei erfaring fra 3. divisjonsfotball.

- Jeg var heldig og fikk prøve meg tidlig på seniorlaget. På den tiden hadde jeg nok en drøm om å nå langt, men hadde alltid størst fokus på at det skulle være artig. Nå har jeg slått fra meg fotballdrømmen, men synes fortsatt det er artig å spille fotball, sier han.

Marerittsesong

Fjorårets sesong ble en stor nedtur for Bjørset. Han og flere andre fra Buvik meldte overgang til Orkanger for å prøve å få laget opp i 4. divisjon. Det ble ingen suksess og spesielt ikke for Simon. Store deler av sesongen var preget av både skader og sykdom.

- Sesongen ble helt ødelagt. Jeg slet med skader i oppkjøringen og så fikk jeg kyssesyken som satt i kroppen lenge. Jeg var i grunnen ikke tilbake i skikkelig trening før sesongen var over, forteller han.

Tilbake i Buvik

Simon som for øyeblikket har stipendiat på en folkehøgskole i Molde har denne sesongen returnert til Buvik og han tror at klubben endelig har noe bra på gang igjen.

- Det føltes naturlig å vende tilbake til Buvik. Det er jo liksom klubben min. Jeg tror vi har noe på gang nå. Vi har en fin gjeng som er i klubben. Laget er ungt, men jeg tror vi bare kommer til å bli bedre og bedre. Jeg håper og tror at vi kan kjempe på øvre halvdel i år, men da må vi ha de fleste skadefri for troppen er litt tynn, sier 20-åringen som skal styre midtbanen denne sesongen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255