KIL/Hemne har gjennomført en solid sesongoppkjøring med gode treninger, treningsleir og hele ti treningskamper. Mandag er 17. april er det alvor. Da kommer Fløya på besøk i Ånesøyan og KIL/Hemne skal spille historiens første kamp på nivå to i norsk kvinnefotball.

- Vi er veldig spent og er i grunnen litt usikker på hvor vi står. Vi har hatt en meget god oppkjøring og spilt mot lag som er bedre enn oss og lag som er litt svakere enn oss. Vi er spent, men vi gleder oss, sier KIL/Hemne-trener Per Erik Bjerksæter.

Møter sterkt lag

KIL/Hemne har ikke veldig stor kjennskap til lagene de skal møte i årets sesong, men Bjerksæter har gjort hjemmeleksen sin før mandagens motstander Fløya kommer på besøk.

- Det jeg vet er at Fløya har tradisjon for å ha gode damelag. De rykket opp for to år siden og kom på 3. plass i 1. divisjon i fjor, så dette blir ingen enkelt motstander. Det er ungt lag med gjennomsnittsalder på rundt 20 år og har to-tre landslagsspillere på aldersbestemte nivå. Likevel har vi tro på at vi skal klare å ta både ett og tre poeng mot dette laget og det er ikke bare noe vi sier, tror Bjerksæter.

Hjemmekamper viktig

Bjerksæter tror at det å ta poeng på hjemmebane kan bli avgjørende for å berge plassen i 1. divisjon.

- Hjemmekampene blir selvsagt viktige i år. Her vet vi at vi får god støtte fra publikum og det vil hjelpe oss. Når det er sagt, så har vi ikke tapt en bortekamp siden august 2014, så vi har ikke gjort oss bort på bortebane de siste årene, sier Bjerksæter og ler.

Treneren tror at laget må ta ett poeng i snitt per kamp for å berge plassen.

Vil etablere seg

Som nyopprykka lag har KIL/Hemne en målsetting om å holde seg, men spillerne er åpen for å endre målsettingen utover sesongen.

- Vi har en ambisjon om å berge plassen og kanskje etablere oss i 1. divisjon. Spillerne har uttalt at de vil gjerne endre målsettingen om det skulle vise seg å gå bedre enn forventet, sier Bjerksæter.