Aker Solutions toppledelse i Midt-Norge møtte toppledelsen i Orkdal kommune onsdag morgen.

- Det var et veldig greit møte.

Slik oppsummerte næringssjef Aage Schei det timelange møtet Orkdal kommune hadde med Aker Solutions i går.

Fra Orkdal kommune møtte Schei sammen med ordfører Oddbjørn Bang og varaordfører Jørgen Indergård, mens Walther Gifstad møtte for Aker Solutions.

Walther Gifstad er Aker Solutions toppsjef i Midt-Norge.

Gifstad er Aker Solutions' leder i Midt-Norge.

Taust om Orkanger

30. mars kom nyheten om at Aker Solutions hadde kjøpt Reinertsen AS for 212,5 millioner kroner. De rundt 700 ansatte ble overført til Aker. Av disse er om lag 80 stasjonert på Orkanger.

Umiddelbart etter oppkjøpet ble det kjent at de Reinertsen-ansatte som jobbet med engineering, måtte flytte over i Aker Solutions lokaler på Leangen i Trondheim.

Men ingenting ble sagt om framtida for verkstedet på Orkanger.

Taust var det også da ST snakket med Aker Solutions' kommunikasjonssjef, Bunny Nooryani, ei uke etter at oppkjøpet ble kjent.

- Vi kan ikke uttale oss om det ennå. Kjøpet er ikke godkjent av Konkurransetilsynet, så ingen avtale er signert, sa Nooryani først på april.

Først på mai

Nå er kjøpet godkjent av Konkurransetilsynet. Det skjedde fredag før påske, mens Reinertsens konkurs var et faktum tirsdag i påskeuka.

Dermed er to viktige brikker falt på plass for Aker Solutions. Men ennå mangler litt før en avgjørelse blir tatt om hvorvidt Aker vil videreføre drifta på Orkanger – eller om de ansatte på Grønøra-verkstedet må flytte på seg.

- Vi kommer til begynnelsen av mai før vi har underlag for å ta en beslutning angående Orkanger, sier Walther Gifstad til ST etter møtet med kommunen – et møte han for øvrig betegner som «veldig konstruktivt».

Gifstad ønsket ikke å svare på flere spørsmål vedrørende Akers framtid på Orkanger, men i løpet av et par uker kan man forvente klarhet i hva som vil skje med verkstedet på Grønøra.

Walther Gifstad fra Aker Solutions tok avskjed med Jørgen Indergård, Oddbjørn Bang og Aage Schei etter møtet som varte en times tid.

Fornøyd

Oddbjørn Bang og Jørgen Indergård var i likhet med Aage Schei godt fornøyd med møtet med Gifstad, selv om de ikke hadde blitt særlig klokere angående Orkanger-verkstedets framtid.

- Målet vårt var å bli oppdatert om situasjonen, og det følte vi at vi ble – så langt det er mulig. Vi er blitt lovt å bli holdt løpende orientert, og det er vi godt fornøyd med, sier ordfører Oddbjørn Bang.

- Hvilket budskap hadde dere til Aker?

- Vi har et sterkt ønske om fortsatt aktivitet på Orkanger, og Aker er hjertelig velkommen til å bli en aktør i Orkdal.

- I tiden etter oppkjøpet har flere uttalt at det er sannsynlig med en snarlig nedlegging på Orkanger. Har dere mer håp etter møtet med Aker?

- Det er det umulig å si noe om, sier Bang.