Ifølge fylkesvaraordfører Gunn Iversen Stokke (Sp) ble fylkesrådmannens svar til Anita Gilde (Frp) etterfulgt av en bred debatt i fylkesutvalget tirsdag.

Les også: Fylket sier nei til direktebuss

- Hvis det er slik at noen elever må stå, og det ikke er flere busser som går, så må AtB sette inn buss, maxitaxi eller taxi. AtB har nå fått beskjed om raskt å kartlegge behovet for annen transport, og komme tilbake med en løsning på det, sier Stokke.

Hun er i likhet med Gilde selv skauning og sier hun kjenner godt til problemstillingen rundt den lange reisevegen for Skaun-elevene. Hun vil imidlertid ikke nå ta stilling til om politikerne bør akseptere svaret fra AtB om heller å bruke penger på å styrke tilbudet inn mot Trondheim i stedet for å sette opp direktebuss mellom Skaun og Meldal.

Les også: Lang skoleveg for skaunelevene

- Det er lang reiseveg, det er ingen tvil om det. Men skal det settes opp direktebuss må vi se på om det er andre elever som har behov for dette også. Dette gjelder ikke bare elever fra Skaun som skal til Meldal, det er dessverre en problemstilling mange plasser. Men nå har vi bedt AtB om å komme tilbake med mer tall og fakta rundt problemstillingen rundt Meldal-elevene. Så er det opp til oss politikerne hva vil vi gjøre videre, sier Stokke.