Både skolebusser og rutebusser som går gjennom Klinglien må legge om rutene sine i fem måneder fra august av, når veien stenges for utbedring. Grethe Opsal, direktør for kommunikasjon og drift i AtB, sier rutene i hovedsak vil legges til fv. 65 via Storås, noe som utgjør 25 kilometer omvei mellom Svorkmo og Løkken.

- Vi har ikke alle detaljer rundt dette klart ennå, men forventer å ha en løsning på plass i løpet av neste uke. Hovedrutene vil legges til fv. 65, mens skoleskyssen må løses med matebusser. Mer konkret informasjon vil komme etter hvert, sier Opsal.

Les også: Vil utrede asfalt over Bjørnli

Rektor Øyvind Togstad er villig til å tåle ulempene i bytte mot bedre vei i Klinglien.

Sikkerhet i fokus

For rektor Togstad, som har 200 av sine elever pendlende på strekningen hver dag, betyr sikkerheten mye.

- Jeg er opptatt av at vi finner gode løsninger i den perioden veien må være stengt. Klinglien har vært problematisk i mange år, og jeg ser fram til at det blir en god veiløsning. Det er det viktigste på lang sikt, mens det viktige på kort sikt er sikkerheten i den perioden veien er stengt, sier han.

Han regner med å finne gode løsninger, blant annet vil han foreslå direktebusser.

- Siden reisetida blir lengre ved omkjøring, er det naturlig å tenke at elevene skal slippe å bytte buss. Samkjøring med grunnskoler vi være umulig i stengingsperioden, og vi bør få til direktebusser fra nabokommunene, sier han.

- Må tåle ulempe

Togstad vil komme på banen med sine synspunkter i møter med AtB.

- Det kan ikke bli sånn at vi ikke tåler en ulempe i en periode, for å oppnå bedre vei i Klinglien. Får vi til mest mulig direktebusser, vil det ikke medføre så mye ekstra reisetid for elevene. Jeg regner med at AtB vil stille seg positive til det, sier Togstad.

- Hvor vil bussene kjøre, tror du?

- AtB må ta sikkerhetsvurderingene. Men det har gått skolebusser over Bjørnli før, og det kan være mulig iallfall når det er bar og fin vei, sier Togstad, som har elever som pendler både fra Orkdal, Skaun, Agdenes, Snillfjord og Hemne.

Les også: Fylket sier nei til direktebuss

Han har ingen planer å endre skoledagen som følge av stengninga, og mener derfor det er naturlig å tilrettelegge transporten på en enklere måte.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535