Kommunalsjef Kristin Gjersvoll Wangen lover bedring i nettilgangen for beboere ved helsetunet og kommunens omsorgsboliger.

Det var Kjell Rønningsbakk fra SV som tok opp saken på onsdagens møte i oppvekst- og omsorgsutvalget.

Kjell Rønningsbakk tok opp saken i hovedutvalget.

Manglende nett

Bakgrunnen for at han brakte temaet på bane, var et brev fra Seniornett Orkdal. Brevet omhandlet nettilgang for beboere ved Orkdal helsetun samt i kommunens omsorgsboliger og bofellesskap.

- Seniornett Orkdal har fått henvendelse fra medlemmer som nå bor på Orkdal helsetun om manglende muligheter til å opprettholde sine vaner og interesser ved bruk av smarttelefon, nettbrett og pc. Noen har i årevis vært aktive på sosiale medier, de leser sine aviser, og mottar nyheter og bilder fra barn, barnebarn og oldebarn. De kan fortelle at det ikke finnes nettverk til bruk for den enkelte beboer, skriver Seniornett Orkdal i brevet.

Teknologisk steinalder

I brevet kommer Seniornett Orkdal også inn på at Orkdal helsetun er blitt klassifisert som Livsgledehjem.

- Vi leser stadig om utvikling av kommunen på alle områder, men her har dere altså glemt rettigheter og trivselstiltak for beboere i institusjon. Kommunens økonomiske driftsresultat for 2016 (som var blant tidenes beste, red.anm.) får en vond bismak når de som kanskje trenger en elektronisk vei ut i verden aller mest, fortsatt befinner seg i den teknologiske steinalderen, skriver Seniornett Orkdal, og avslutter med å be om at rådmannen umiddelbart sørger for nettverk til alle.

Det jobbes for å bedre nettilgangen ved Orkdal helsetun.

Første halvår

Kommunalsjef Kristin Gjersvoll Wangen svarte på Rønningsbakks spørsmål ved å fortelle at det ved Orkdal helsetun bygges ut et nett som skal være ferdig i disse dager.

Ifølge Wangen er det fortsatt utfordringer ved flere av omsorgsboligene/bofellesskapene, men det ble konkludert med at alle skal ha et godt nett i løpet av første halvår av 2017.