Det sier Ole Arnold Sødal, primus motor for Ørasprinten, det publikumsvennlige gateløpet på og rundt sentrum av Kyrksæterøra.

Onsdag sto alt i alt 172 deltakere på startstreken.

— Så mye folk har vi ikke hatt på våre arrangement siden glansdagene til Klempheia Rundt. Det var kjempestas, med masse barn og konkurranseløpere, sier Sødal.

Idealtid

Blant grenene det ble konkurrert i, var hvilken virksomhet som greide å stille med flest deltakere. Her stakk Hemne Treningssenter av med seieren og ble tildelt den gjeve «Sprekeste gjeng»-prisen. Hakk i hæl fulgte selveste kommunestyret, som stilte med å trimmere og to i konkurranseklassen.

— Dette er en vandrepremie der navnet på den sprekeste gjengen vil være inngravert, forteller Sødal.

Og så handler det ikke nødvendigvis om å komme fortest til mål. Under Ørasprinten er det idealtid både for gående og joggende, og her gikk prisene til henholdsvis Nina Glomstad og Sylvia Moe/Aslaug Sødal, de to sistnevnte gikk sammen.

Mange «råskinn»

Men så er det selvsagt også en klasse for dem som virkelig vil konkurrere. Her ble seierspallen tapetsert med Strindheim-løpere, som kunne vise til svært gode tider godt under kvarteret på den 5 kilometer lange løypa. Sødal drar denne parallellen:

— Sett tredemølla på 20,5 km/t og se hvor lenge du holder ut. Det er sammenlignbart med de beste tidene på sprinten, sier han.

Det var for øvrig Trond Einar Moen Pedersli som stakk av med seieren, to og sju sekunder foran Trond Ørjan Eide og Mats Bjørgum.

Maria Wågan (Namdal løpeklubb) var soleklar vinner av dameklassen. Wågan tok for øvrig gull under NM i terrengløp i høst og sølv i vårens NM.

Ellers sto Tore Berdal, Øyvind Bertelsen-Tangvik, Lars Ole Hageskal og Ingrid Vuttudal for gode tider blant de lokale deltakerne.

Til Øragata

Ørasprinten har i alle år hatt base ved Lidalsbygget i Trondheimsveien. Neste år blir det forandring.

— Vi satser på å flytte hele arrangementet til Øragata, enten på Kjørsetorget eller ved Kulør'n. Det gleder vi oss til, sier Ole Arnold Sødal, som i år hadde hyret inn Marthe Korsvoll som «Super Woman», med fokus på å ta seg spesielt av de yngste.

— Helt supert, det går ikke an å ha det bedre, sier Marthe Korsvoll, lett gjenkjennelig i sin super woman-drakt.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300