- Det har blitt en tradisjon at vi har med oss lokale artister på denne vårkonserten, sier Audhild Øye i Buvik musikkorps.

Sammen med samarbeidspartner gjennom flere år, Viggja musikkorps, er hun nå klar for nok en vårkonsert i samfunnshuset i Børsa. I år har arrangørene fått med seg en rekke sterke navn fra egen kommune, og Øye er særlig fornøyd med å kunne sette Viggja voices på plakaten.

- Det ser vi på som et scoop. De ble nylig norgesmestre i vokalensemble i NM for kor, og har også hatt stor suksess i vinter sammen med Skaun storband. Dette blir et høydepunkt, sier Øye.

Les også: Fikk Bergmannsprisen på 100 000 kroner

Viggja et arnested

I tillegg vil publikum få høre både Buvik songlag og Viggja barnekor, samt Viggja og Børsa skolekorps.

- At Viggja stiller med barnekor sier noe om hvor aktivt musikkmiljøet i Viggja er. Bygda har fra gammelt av vært et arnested for musikklivet i Skaun, og Viggja og Børsa skolekorps er et av de sterkeste skolekorpsene i kommunen, sier Øye.

Arrangørkorpsene har også tradisjon for å invitere unge musikere fra kommunen med på vårkonserten.

- Vi inviterer alltid unge aktører fra kulturskolen slik at de skal få en mulighet til å få vise seg fram for et større publikum. I år vil Ole Holum på piano og sang samt Helene Mian Gill på sang delta. Kanskje kommer det også noen spillende ungdommer, sier Øye.

Les også: Fikk med 12 på kurs

Utstrakt korpssamarbeid

Selv vil det sammenslåtte Buvik musikkorps og Viggja musikkorps by på lett underholdningsmusikk.

- Vi spiller musikk som skal være lett for publikum å like. Flott korpsmusikk, sier Øye som også lover en marsj i løpet av konserten.

- Hvorfor holder dere fast på denne tradisjonen?

- Vi synes jo at det er artig, og vi opplever at folk kommer og setter pris på konserten. Det er heller ikke så ofte at vi opptrer på hjemmebane, sier Øye.

For korpsmusikerne er konserten også et oppspill til vårens andre store høydepunkt, deltagelse på Torghattfestivalen i juni.

- Dit drar vi i samarbeid med Orkdal janitsjar. Det gleder vi oss veldig til, sier Øye.

Viggja musikkorps og Buvik musikkorps har samarbeidet i tre år. Denne helgen inviterer de til vårkonsert med gjester. Foto: Marte Mona