Fem år etter at ønsket om apotek på Fannrem ble avfeid, tar Orkla arbeiderlag opp saken på nytt. Denne gangen har de mange flere i ryggen.

- Folk valfarter

Fannrem opplever nærmest en ny æra etter at Coop Extra flyttet inn i nye og større lokaler i mars, samtidig som Wormdal planteskole fikk felles innkjøring og parkering med Coop.

- Folk valfarter

- Folk valfarter til Fannrem og Coop Extra for å handle, og det er mye positivitet på Fannrem nå. Vi ønsker enda mer liv i sentrum, og vi tror et apotek vil bety mye, forteller Hanne Nyhus.

Nyhus har mange år bak seg kommunestyrerepresentant for Arbeiderpartiet, og nå er hun leder for Orkla arbeiderlag. ST møtte henne fredag formiddag på en annen av Fannrems nye og store stoltheter, Bestemors stue. Hun hadde med seg Åse-Liljan Berg og Tone Haug, begge fra Orkla arbeiderlag.

Mange legger handelen sin til Fannrem etter at Coop Extra åpnet sin nye butikk i mars. Det kan være med på å legge grunnlag for et apotek på tettstedet. Foto: Catharina Morken

Massiv signering

Arbeiderlaget har forfattet et brev som snart vil bli sendt til landets fire apotekkjeder, og de står ikke alene som avsendere.

Blant dem som har signert, er Fannrem legesenter. Det samme har Orkdal sanitetsforening, Orkdal Arbeiderparti, Fannrem vel, Orkdal pensjonistforening, Orkdal idrettslag, Øvre Orkland pensjonistforening samt en rekke næringsdrivende på Fannrem. Blant disse er publikumsmagneten Coop Extra. I løpet av året vil det være fire apotek på Orkanger. De tre Ap-kvinnene mener det er mange argumenter for at et apotek på Fannrem vil være levedyktig.

Stort grunnlag

De viser til at kommunens sykehjem ligger på Fannrem. Det samme gjør hjemmetjenesten, som har sin base rett ved Orkdal helsetun. De kommer også inn på kommunesammenslåinga, der mange i den nye storkommunen vil passere Fannrem før de kommer til Orkanger.

- Dessuten bor det mye folk på Fannrem, og det er stor tilflytting. Fannrem legesenter har et pasientgrunnlag på 5200, og vi synes det er rart om det ikke skulle bære seg for en apotekfilial når det blir så mye som fire apotek på Orkanger, sier Åse-Liljan Berg.

Lokaler

Orkla arbeiderlag kommer ikke inn på potensielle lokaler i sitt brev til apotekkjedene, men de mener det er flere alternativer, blant annet den tidligere Prix-butikken.

- Er det vilje, er det ikke noe problem å finne husrom på Fannrem. Vi opplever i alle fall at det er et veldig sterkt ønske fra folket på Fannrem å få et apotek.

Catharina.Morken@avisa-st.no

928 30 284