— Dersom hun hadde kommet til meg som rådmann med denne historien, ville jeg ha rådet henne til å sende inn en klage til Fylkeslegen. Jeg ville ha bistått henne med å utforme klagen, sier Torger Aarvaag.

Les også: Magesmerter var svulst

Kun en anmerkning

— Hvordan ville du selv ha reagert om du kom til fastlegen din med magesmerter og fikk tilbud om regresjon?

— Det ville jeg ha reagert kraftig på. Denne historien høres ikke bra ut. Jeg liker den ikke, og den er i skrap kontrast til hvordan jeg opplevde Ahlsdorff som lege. Han var meget dyktig og vi hadde et godt samarbeid.

— Hva var bakgrunnen for tilsynssaken mot ham like før han sluttet i 2011?

— Det var en liten anmerkning om å skille ordinær virksomhet og alternativ behandling, en helt uproblematisk sak. Det var ikke i nærheten av å kunne kalles en advarsel eller noe som kunne få konsekvenser for jobben hans. Han hadde også allerede sagt opp på det tidspunktet tilsynssaken ble reist, sier Aarvaag.

Les også: Ønsket ham tilbake

Overbevist

Ordfører Odd Jarle Svanem sier det er svært viktig å skille mellom ordinær legepraksis og alternativ behandling.

— Hypnose og samtaleterapi er godt egnet for å kunne komme til bunns i psykiske lidelser. Sikkert også for å bli røykfri. Men jeg er ikke med lenger når du skal tas med tilbake til et tidligere liv for å helbrede en fysisk lidelse. Jeg er selv operert for isjias, og er overbevist om at regresjonsterapi ikke ville ha vært til hjelp for å bli kvitt den, sier Svanem.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300