Lørdag og søndag er deltakere fra Agdenes, Hemne, Rennebu,, Orkdal, Skaun, Snillfjord og Meldal på plass i Bjugn for fylkesmønstringen i UKM. Kjersti Almli bor på Fannrem i Orkdal, er førsteårselev ved musikklinja på Orkdal vidaregåande skole, og deltar med intet mindre enn fire ulike grupper fra fire ulike kommuner i helgen. Men Orkdal deltar hun ikke for.

- Nei, det bare ble sånn, vi fant ikke på noen nummer fra egen kommune. Men det var flere som kom og spurte om jeg kunne kompe for dem, sier Almli.

Se hvem som deltar i fylkesmønstringen  her.

Spiller egentlig alt

Dermed står hun denne helgen på scenen sammen med Stine Pettersen fra Skaun, med bandet The dynamites fra Meldal, med bandet «Sykt useriøst» fra Agdenes og med bandet Commercial Break fra Snillfjord. I de fire bandene spiller hun henholdsvis gitar, piano, gitar og bass.

- Jeg vet ikke hvorfor, men jeg spiller egentlig alt. Piano lærte jeg meg å spille selv hjemme, jeg har aldri tatt timer. Gitar startet jeg rolig med å lære meg akkorder hjemme, og så gikk jeg videre til kulturskolen. Bass har jeg bare lært meg selv, forteller Almli.

Bruker gehøret

- Hvordan lærer man seg å spille piano hjemme?

- Jeg bare hører. Jeg får høre at jeg har godt gehør. Jeg er ikke noe glad i lese noter, jeg bare husker hva jeg har hørt.

På Follo har hun gitar som hovedinstrument. Å velge musikklinja var et enkelt valg for Almli. Samtidig er det ikke bare-bare å holde orden på tiden når man skal øve med så mange forskjellige band.

- Jeg må planlegge veldig godt. Jeg jobber en del, og går skole samtidig. Og så har jeg også andre interesser, som for eksempel turning. Men jeg bruker kalenderen på telefonen, siden jeg er ganske glemsk.

Ville egentlig bli brannmann

Om noen av bandene hun spiller i går videre til landsmønstringen er ikke så farlig for Almli, hun synes det bare er gøy å være med. To av bandene ser hun for seg å fortsette med, The dynamites som består av medelever fra Follo, samt jentebandet fra Agdenes.

- Har du en drøm om å bli musiker?

- Det vet jeg ikke. Jeg ville egentlig bli brannmann. Men jeg har lyst til å bli musikkpedagog, og noe annet i tillegg. Jeg vil ikke holde på med bare en ting.

Les mer om UKM:

UKM i Snillfjord

Disse gikk videre fra UKM i Meldal

Bra trøkk i Meldal

Disse gikk videre fra UKM i Rennebu

UKM-deltakere fra Orkdal er klare for fylkesmønstringa.

Mønstret på i Orkdal kulturhus

Hemne har sine representanter til fylkesmønstringa klar.

— Hun kan nå så langt hun vil

Torsdag gikk UKM av stabelen i Agdenes.

Bredde i bidragene fra Skaun.

UKM sender live fra scenen.

Bandet "Sykt useriøst" er bare ett av bandene Almli spiller med under årets UKM. Foto: Lillemor Hestvik