- Jeg har handlet bøker! Jeg holder på med scrapbooking, og her var det mange gamle bøker som passer godt å bruke til det, sier Grete Benum.

Sammen med mamma Brit Kristiansen har hun funnet vegen til Orkdal skolekorps årlige loppemarked på Grøtte skole, der bord etter bord bugner av tallerkener og glass, pynt og bruksgjenstander, sko, klær og alt annet man måtte ha lyst til å kikke nærmere på. Men Benum og Kristiansen er her først og fremst for å støtte opp om skolekorpset.

- Det blir kjedelig uten musikk. Det er veldig viktig at vi har musikkorps. Vi er her for å støtte skolekorpset. Og loppemarkedet er kjempebra, vi er her hvert år, sier Kristiansen.

Les også: Når gutta stjeler showet

Dyrt å drive korps

For «loppis-sjef» Bjørn Mikal Bye er besøkende som Benum og Kristiansen akkurat det han vil ha.

- Inntektene fra loppemarkedet går til den generelle driften av korpset. Det går til dirigentlønn, uniformer, instrumenter, uniformer, instruktører og seminarer. Det er dyrt å drive korps, sier Bye.

Han regner med å komme over 100.000 kroner i inntekter fra arrangementet også i år.

- Vi passerer sekssifret. Det har vi gjort de siste årene. Loppemarkedet er nok den største dugnadsinntekten vi har i løpet av året, sier han.

Les også: Kjersti (16) deltar for fire kommuner

God rekruttering

Han roser og takker alle som har bidratt til arrangementet.

- De har lagt ned en kjempeinnsats og utvist skikkelig dugnadsånd, sier Bye.

I dag har Orkdal skolekorps 65 medlemmer fordelt på rundt 40 familier, og alle familiene stiller opp på dugnad. De nyeste foreldrene slipper unna med enklere oppgaver mens de mer erfarne hovedkorpsforeldrene får mer ansvar. Bye er svært fornøyd med rekrutteringen til skolekorpset, og får støtte av korspmamma Unni Elshaug Volden.

- I år stiller vi til og med eget juniorkorps i toget. Det er sannelig ikke verst, sier Volden fornøyd.

Skrudde opp ski-prisene

Korpset skal også ut på langtur i vår, med deltagelse på korpsfestival i Callela i Spania. Men først skal Bye, Volden og de andre korspforeldrene lose årets loppemarked vel i havn.

- Besøket har vært veldig bra, til tross for været. Vi skrudde opp prisene på ski og vinterklær i dag tidlig. Så kom sola, og da måtte vi bare skru dem ned igjen. Vi må ligge og føle på markedet, sier Bye og ler.

- Og så må du få med at aspirantene og juniorene våre skal ut på rekrutteringsturné førstkommende onsdag. Da drar de rundt på grunnskolene i kommunen og viser seg fram. Så har vi prøving av instrumenter samme kveld under øvelsen på ungdomsskolen!

Grete Benum og mor Brit Kristiansen synes det er viktig å støtte opp om skolekorpset. Foto: Lillemor Hestvik
Søndag ettermiddag var det fortsatt godt utvalg på bordene. - Givergleden er stor blant folk, sier loppis-sjef Bjørn Mikal Bye. Foto: Lillemor Hestvik