Klokka 00.39 natt til søndag mottok politiet melding om en trailervelt på fylkesvei 700 på Å i Meldal. Det norskregistrerte kjøretøyet hadde vært på Frøya og lastet opp 17 tonn fisk som skulle fraktes lenger sør i landet.

Ved påkjøringa til brua i Å sentrum gikk det galt. Traileren veltet og havnet på sida. En lyktestolpe holdt traileren fra å skli ned en bratt skråning og ned mot elva.

- Det var kommet ti centimeter snø og det var dårlige kjøreforhold, sier Arnt Johansen, politiførstebetjent ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Politiet ankom stedet klokka 01.16, brannvesenet litt tidligere. Sjåføren (43) var uskadd, men veien var delvis blokkert etter uhellet. Tyngre kjøretøy ble omdirigert om Meldal og fylkesvei 501.

- Det ble ikke tatt beslag i førerkortet til sjåføren, opplyser Johansen.

Bergingsbil fra Falck/Viking Orkanger kom klokka 02.15. De overtok da oppdraget, og politi- og brannmannslap forlot ulykkesstedet. På grunn av at det var natt og helg, tok det litt tid før man fikk kontakt med mannskap som kunne hjelpe til med lossing av fisken i traileren.

- Det var Meldal bygdeservice, i tillegg til eget mannskap, som gjorde lossejobben. Dette startet søndag formiddag, forteller Oddbjørn Trotland hos bilbergingsselskapet.

17 tonn fisk ble båret ut med håndmakt og satt på paller. Deretter løftet en kran lasten opp på en ny bil. Fylkesvei 700 var åpen hele tida mens lossearbeidet pågikk.

Arbeidet med å berge traileren startet søndag ettermiddag kl. 15. Da ble veien helt stengt til jobben var unnagjort, cirka klokka 16.

Bilen ble skadet. Det samme ble rekkverket på stedet er skadet.

En lyktestolpe holdt traileren fra å skli ned en bratt skråning og ned mot elva.