Hemne

Det sier verksdirektør Torbjørn Halland ved Wacker Holla Metall.

Smelteverket i Hemne søker nå etter flere prosessoperatører i forbindelse med bygginga av verdens største silisiumovn til ca. 800 millioner kroner. Planlagt ferdigstillelse er rundt årsskiftet 2018/19.

Helt fra starten

— Vi snakker om et behov på fem til seks prosessoperatører, sier Halland, som imidlertid ikke vil øke den totale bemanninga.

— I fjor stanset vi ovn 1, og ca. 20 ansatte ble «overflødige». Vi valgte imidlertid å beholde dem for ikke å miste verdifull kompetanse i påvente av vedtak om bygging av ny ovn. Men i denne perioden har vi hatt naturlig avgang. Disse er ikke blitt erstattet. Vi søker derfor nå etter flere prosessoperatører for å komme opp på et normalnivå på ca. 180 faste ansatte, forklarer Halland.

Han mener dette bør være attraktive stillinger.

— De som blir tilsatt får muligheten til å være med på å skape et nytt stykke norsk industrihistorie. Ingen av «dagens generasjon» Holla-ansatte har vært med å bygge opp en ny ovn før. Nå får de delta helt fra starten av, sier han.

Søknadsfristen er 10. mai.

— Siden det er ca. to uker igjen til søknadsfristen går ut, har vi ikke gjort opp noen status for antall søkere så langt, sier HR-leder Ståle Vaag.

Starter neste uke

Det blir gjennomført en kvalifisering til hvem som blir en del av teamet på ovn 8, som er navnet på nyovnen.

— Blir det rift om plassene?

— Vi starter ikke den prosessen før mot slutten av året, men jeg regner med at flere ønsker å bli en del av dette teamet, sier Halland.

Neste uke er det første spadestikk for nyovnen.

— Da starter det første fysiske arbeidet, ved at vi starter riving av granuleringsanlegget, som ligger i det området nyovnen blir bygd. Denne jobben vil ikke innebære noe stort innrykk av ekstern arbeidskraft.

Enda en ovn?

— Hva er status for ovn 1, som ble stanset i fjor?

— Den er revet for å frigjøre lagerkapasitet.

— Er dette en ovn som også skal erstattes med en ny?

— Det er det for tidlig å si noe om. Nå konsentrerer vi oss fullt og helt om å bygge nye ovn 8, sier Torbjørn Halland.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Det var selvsagt kakefest da Holla slapp nyheten om å bygge ny ovn tidligere i vinter. Foto: John M. Myrhaug