Da anlegget ble bygget for snart fem år siden hadde ikke OIF hatt en skikkelig friidrettsavdeling siden 70-tallet og håpet var at interessen for friidrett skulle blomstre igjen. Det viste seg å være langt vanskeligere enn først ventet.

I starten var det noen ildsjeler som hadde noen friidrettstreninger, men det døde raskt ut. De siste årene har anlegget stort sett bare blitt brukt i forbindelse med skoleaktivitet.

Skal prioriteres

Det ønsker leder i Orkanger IF, Geir Knutzen, å gjøre noe med.

- Det har gått trått siden friidrettsbanen kom opp og det ønsker vi å gjøre noe med nå. Skolene er flinke til å bruke anlegget, men vi ønsker at anlegget skal bli brukt av idrettslaget også. Allerede på neste styremøte er det første punktet å legge en plan for hvordan vi skal få en friidrettsavdeling opp og gå. Vi er ikke fornøyd med at vi ikke har fått til et tilbud på det området. Vi bygde anlegget for at det skulle brukes, sier Knutzen.

Styrelederen mener friidrett ikke har blitt prioritert høyt nok i idrettslaget etter at det første forsøket på å etablere en avdeling ikke lykkes.

- Det så lovende ut i starten hvor vi hadde mellom 15 og 20 barn på noen treninger, men så stoppet det opp. Dette har ikke blitt prioritert høyt nok i ettertid, men det skal det nå, lover Knutzen.

Les også:  ...men i Børsa står friidretten sterkt

Tilbud til barn

I første omgang er planen å få til et tilbud for barn og unge. Knutzen forteller at idrettslaget har fått flere henvendelser fra foreldre som gjerne skulle hatt et friidrettstilbud til sine barn.

- Vi får stadig henvendelser, men det er ikke som mange som ønsker å være med å få i gang noe. Det vi ønsker å få til i første omgang er et tilbud fra barn i alderen 7 til 12 år. Da tenker vi på øvelser som løping, lengdehopp og høydehopp. Vi må starte en plass og så får vi etter hvert utvide tilbudet, sier Knutzen.

Distriktsanlegg

Friidrettsanlegget i idrettsparken har fasiliteter til å bedrive de aller fleste friidrettsøvelsene. I tillegg er det langt til neste friidrettsanlegg, så mulighetene til å få til en friidrettsavdeling burde være til stede. Knutzen ønsker å utnytte seg av at de sitter på et distriktsanlegg.

- Vi har tenkt å sende brev til alle idrettslag i distriktet for å høre om de kanskje har personer som brenner for friidrett og vil være med å starte opp en avdeling. Det er merkelig om vi ikke skal finne noen som brenner for friidrett i hele distriktet. For å få til dette er vi helt avhengig av ildsjeler, sier Knutzen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Skolene har vært flinke til å bruke friidrettsbanen. Her fra Tinestafetten. Foto: Ola Marius Rise