Arne Åsmund Wormdal spilte inn videoen til sangen «Come home» i huset til besteforeldrene på Fannrem; huset de aldri vendte hjem til igjen.Vi er tilbake til huset på Fannrem hvor besteforeldrene til Arne Åsmund Wormdal bodde inntil for fem-seks år siden.

Ubebodd og mosegrodd

Huset står ubebodd, og trappa inn til huset er i ferd med å bli mosegrodd. Hagen får vokse slik den selv finner det for godt, og plena er blitt myk av mose. Interiøret inne er nesten slik besteforeldrene forlot det da de ble gamle og skrale og flyttet til aldersheimen. På veggene henger familiebildene. Pianoet står stemt og klar til bruk inne i besteforeldrestua, og de fine stilmøblene står parate for et koselig kaffeslabberas. Likevel så forteller huset at her er det lenge siden noen har bodd. De som bodde her kom aldri hjem igjen.

Tett forhold

Arne Åsmund hadde et sterkt og godt forhold til besteforeldrene som bodde i nabohuset. Når foreldrene hadde det travelt i gartneriet, var bestemor Gislaugs hjemmelagede middagsmat god å ha. I hagen, som den gangen var velstelt, utspilte det seg mang en fotballkamp, og i tur og orden okkuperte barnebarna de ledige romma i det store, flotte huset med eventyrhagen rundt.

To år på vent

Det er to år siden at Arne Åsmund spilte inn videoen til sangen «Come home» i besteforeldrehuset med Stian Hunstad ansvarlig for regi og foto. Etter to års modning er den nå klar for å slippes denne uka. I den anledning er Arne Åsmund tilbake i huset hvor videoen ble spilt inn, og hvor han hadde så mange gode stunder med bestemor Gislaug og bestefar Arne Oddmund. Det føles litt merkelig, ettersom bestefar døde i fjor høst, og bestemor gikk bort i begynnelsen av dette året. Samtidig er det også godt endelig å få slippe videoen som hører til albumet «When the circus came to town», som kom i mars i 2016.

- Videoen var egentlig klar lenge før CD-en, men jeg følte det manglet noe. Slik blir det når man jobber med musikk på deltid, sier Arne Åsmund som driver firmaet Creatur Media sammen med kameraten Stian Botnan.

Mørk og alvorlig

Arne Åsmund Wormdal beskriver seg selv som en låtskriver som jobber i et litt mørkt og alvorlig tekstunivers. Han liker å fortelle historier og skrøner gjennom musikken, der han vrir det trygge og velkjente til noe litt skummelt og uforutsigbart. Dette skulle også prege denne videoen.

- Da jeg satt på en stol og spilte i stua til bestemor og bestefar, med lyset spillende inn gjennom vinduet, ble det for snilt, sier Arne Åsmund som ønsket en mer psykologisk thriller til låta.

Så blir det opp til lytteren og seeren å oppfatte graden av spenning i en ellers koselig setting, som med litt fantasi også kan virke litt nifs og ubehagelig.

Vakkert og overraskende

- I flommen av musikk og musikkvideoer som lages, skal det mye til for å overraske og imponere. Hvis du lager skive etter skive med kjærlighetssanger, må du ha et voldsomt talent. Jeg prøver å lage noe som er både vakkert og overraskende, sier Arne Åsmund som mener at denne låten er den fineste sangen han har laget hittil.

Glede av musikken

Arne Åsmund er ikke blant de gutta som spilte i band da de var 12–13 år gamle. Han begynte å spille gitar da han skulle prøve å slutte og røyke i militæret. Det ble riktignok noen år med både røyk og gitar. Men nå har gitaren vunnet herredømmet over røyken. Etter utdannelse i Volda innen animasjon, film- og lydproduksjon, var han klar både for jobbkarriere og musikk på hobbybasis. Det innebærer jobbing nesten døgnet rundt.

- Jeg har veldig mye glede av musikken, sier han.

På Bakkefestivalen

Videoen til «Come home» ble sluppet denne uka. 6. mai spiller han med bandet sitt i familieprogrammet på Bakkefestivalen i Trondheim. Bandet består av Ole Jonas Storli (tangent), Jon Krogstad (bass), Sondre Mikalsen (trommer), Simen Løberg (gitar, vokal), Ragnhild Haugdal (vokal) og Arne Åsmund selv på gitar og vokal.

- Jeg er kjempeheldig som har en slik gjeng med gode musikere sammen med meg, sier han og er spesielt glad for samarbeidet med Ole Jonas Storli som også er kjent som Ole Blind.

Han er også heldig som har tilgang til et slikt eventyrhus der historiene spiller i hver eneste krik og krok av huset, både ute og inne.