I påska satte innbyggerne på Nerskogen i gang en aksjon for å få satt utbedring av Nerskogveien, fylkesvei 512, på dagsorden. I spissen for aksjonen sto daglig leder av Nerskogen landhandel, Torill Dullum, og aksjonen fikk skikkelig fart da det ble lagt ut lapper på butikken med oppfordring til å ringe Trafikksentralen og melde fra om den dårlige veistandarden. «Da hytteturistene kom i påska og fikk ødelagt bilene sine, tok det helt av,» opplyser Simon By til ST. Sammen med kompisen Tov Lånke dro By ut og tok bilder av den elendige veien. De kunne dokumentere over 60 hull på veien dypere enn 15 centimeter. De fant også en spiss stein som hadde trengt seg gjennom asfalten slik at den stakk opp 38 centimeter i veibanen.

Anders Aasegg Morken Foto: Silje Asbjørnsen, ST

helg satte Rennebu-ordfører Ola Øie den dårlige fylkesveien på dagsorden i sin tale under Arbeioderpartiets landsmøte. «I Rennebu har vi Norges dårligste vei til landets flotteste hytteområde på Nerskogen,» sa blant annet Øie og viste til at etterslepet på fylkesveivedlikeholdet har økt med 190 millioner kroner i året med Høyre og Fremskrittspartiet i regjering.

For Rennebu kommune generelt og Nerskogen spesielt, er det veldig positivt at Øie velger å bruke sin taletid på landmøtet til å etterlyse et forpliktende investeringsprogram øremerket opprustning av fylkesveiene. Distriktene er nemlig helt avhengig av et brukbart veinett for å oppleve vekst. Et paradoks her er imidlertid at i fjor foreslo Høyres gruppeleder i fylkestinget, Henrik Kierulf, å sette i gang utberding av Nerskogveien, basert på veivesenets anbefaling fra 2015 om å bruke 20 millioner kroner på oppgradering av veien. I fjor ble dette forslaget imidlertid nedstemt av Øies partifeller på fylkestinget, med begrunnelse om at trafikken på Nerskogveien er for lav til at den kan prioriteres høyt.

Les også: Mot løsning for Nerskogvegen

Mange politikere fra ulike parti snakker ofte varmt om at gode veier er helt avgjørende for å knytte by og land sammen. Nå bør de samme politikerne, enten de er blå, røde eller grønne, vise at de faktisk mener det de sier og sørge for å legge nok penger på bordet til å sette veiene i forsvarlig stand. Og når det gjelder Nerskogveien, så er det ikke mer å spekulere på. Det er bare å komme i gang!