- Dette blir veldig spennende. Man vil få høre mye orgelmusikk, samtidig blir det mye moderne, sier Vincentas Linkevicius.

Han er Skauns nye kantor og inviterer til gratis kirkekonsert i Buvik kirke torsdag kveld. Der har han med seg et knippe unge studenter fra NTNUs institutt for musikkvitenskap som vil by på en litt spesiell kombinasjon av kirkemusikk og annen musikk. Fem organister, en sangerinne, og to gitarister stiller opp sammen med Linkevicius som også bidrar med sang.

- Det blir musikk av Bach, Mendelssohn, Sandvold og flere. Jeg skal synge to stykker fra to forskjellige musikaler, og det blir også en stykke der vi har en elgitarist som sp iller sammen med meg på orgel.

Les også: Når gutta stjeler showet

Jazz og klassisk piano

Linkevicius er nemlig ikke bare organist, selv om han har lagt bak seg studier i kirkemusikk og arbeidsopphold som kantor både i Våga og i Namdalen før han kom til Skaun. Da han kom til Norge fra hjemlandet Litauen for fire år siden, var han allerede utdannet jazzmusiker.

- Ja, jeg er utdannet jazzmusiker, og begynte å studere i kirkemusikk på NTNU. Jeg har også studert klassisk piano før jeg begynte å studere jazz. Min mor min er organist og pianist, det er kanskje derfor jeg valgte å prøve kirkemusikk, sier Linkevicius.

Les også: Röyksopp tilbake til Marinen

Trives med klassisk

Han sier han føler seg ganske allsidig som musiker.

- Akkurat nå trives jeg nok best med klassisk musikk, men jeg vil nok kunne bruke min erfaring som pop- og jazzmusiker i jobben. Menigheten vil nok ikke nå oppleve så stor forskjell fra den forrige organisten, men for fremtiden vil det kanskje være greit å blande litt, sier Linkevicius.

Vil starte gospelkor

Han håper nemlig å få startet opp et kirkekor eller gospelkor i Skaun.

- Akkurat nå består jobben mest av kirkelige handlinger, som andakter, begravelser og gudstjenester. Men i fremtiden hadde det vært kjempefint å ha et kirkekor eller et gospelkor. Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra folk som er interesserte i å være med på det, og jeg håper det vil komme folk når vi starter opp til høsten. Får vi til et gospelkor vil det være naturlig med rytmisk musikk i kirken. Ikke på alle gudstjenestene, men noen ganger, sier han.

Jonas Ehnroth blir å høre i Buvik kirke torsdag, sammen med en rekke andre musikkstudenter fra NTNU. Foto: privat