Det forteller Linn Marit Hårstad (23), som eier og trener Voll Prins sammen med søsteren Kari Ingeborg Hårstad (21). Og årsaken til at de to unge damene kjente tårene strømme på mandag kveld, var at Voll Odin krysset mållinjen først på Leangen for andre gang i karrieren.

Var med bestefar

Søstrene har vært interessert i hest så lenge de kan huske. Fra de var små var de med bestefaren Jostein Lund i stallen for å stelle med Skei-hestene, som har vært oppdretternavnet til Lunds hester. Hesteeiere ble de i 2006, da de overtok Skei Blessa fra bestefar.

Skei Blessa har fått to avkom, Voll Prins og Voll Odin, som er blitt henholdsvis åtte og fem år. Før mandagens sto Voll Odin med null seire, mens storebror Voll Prins sto men én seier, som kom i mars i fjor. Forrige mandag tok imdlertid begge hestene sterke andreplasser, og søstrene Hårstad hadde derfor en drøm om at Voll Prins skulle gå helt til topps nå mandag.

- Ut fra prestasjonen forrige gang, hadde vi en drøm om seier nå. Men den drømmen ble knust 1500 meter fra mål, da Voll Prins galopperte, forteller Linn Marit.

Hoppet og ropte

Men til tross for stort terrengtap, hadde verken hesten eller kusk Eirin Sørmo gitt opp drømmen om seier. Ekvipasjen nådde tak i lederduoen ut på oppløpet, og 50 meter fra mål koblet hemnetraveren grepet på rindalstraveren Høiby Anders, som også gjorde et sterkt løp til andrepremie.

- Vi sto og hoppet og ropte mens hesten passerte nedover oppløpet. Og da vi kikket på hverandre etter målpassering og seieren var i boks, så felte vi noen tårer begge to. Det er «hæilt sykt» å få oppleve noe sånt. Man blir velveldig gla i disse dyrene og legger ned mye arbeid for å gjøre de klare til å gå løp. Og da settes sterke følelser i sving når det går bra. Vi har tatt imot begge hestene som føll, temt de og trent de hele veien. Alt er «heimlaga», og da blir det ekstra stas å lykkes, forteller Linn Marit.

Ubeseiret i monte

Hege Solvang (t.v.) og Liv Pedersen kunne smile bredt etter Top Quality H's seier.

Søstrene Hårstad var ikke de eneste hemnværingene som kunne juble for seier mandag. Ex-hemnværing Hege Solvang sendte nemlig ut Top Quality H som favoritt i dagens monteløp. Og da rytter Liv Pedersen ba om full gass 600 meter fra mål, hadde lederen, 12-traverenTarndon, lite å svare med. Med mandagens seier er Top Quality H ubeseiret i travritt.

Øyans Storm leverte et sterkt løp til andrepremie. Foto: Torbjørn Wolden

Og når vi først snakker om Hemne, kan vi like godt ta med at Hemne-traveren Øyans Storm tok en sterk andrepremie for kusk Inge Melby i dagens femte løp. Øyans Storm eies og trenes av Toril Myklebust og Per Arne Eggan.

God toer mandag var også Theodorsen-traveren Valley Ivan, som nok en gang avsluttet meget sterkt, men fikk for langt fram til å kunne tukte vinneren Longcat Hanover.

Resultater Leangen:

2. løp: 1) Top Quality H 1.15,8

3. løp: 5) Wizard 1.17,0

5. løp: 2) Øyans Storm 1.31,9

6. løp: 6) Hot Sensation 1.18,3

7. løp: 2) Valley Ivan 1.15,0, 5) Bakkmo Bosse 1.15,7, 6) Midnight Moon 1.15,8

8. løp: 4) Rebekka 1.28,8

9. løp: 5) Seaside Fashion 1.18,8

10. løp: 1) Voll Prins 1.32,1g, 2) Høiby Anders 1.32,3