Orkdal Venstre ber Trondheim havn utrede utbygging ved Thamshavn på nytt. Om det ikke gjøres, vil partiet stemme nei til reguleringsplanen.

Det bekrefter Lavrans Skuterud, som sammen med Torstein Grønningen utgjør Venstres gruppe i kommunestyret.

Venstre og Råbygda arbeiderlag er de eneste politiske partiene som har kommet med høringsuttalelse til reguleringsplanen.

Råbygda arbeiderlag konsentrerer seg i sin uttalelse om bru over Skjenaldelva, mens Venstre er opptatt av støy og miljø.

Lavrans Skuterud røper at Venstre vil stemme nei til planen dersom Trondheim havn ikke utreder andre alternativer.

Nord for Thamshavn

Orkdal Venstre ber i sin uttalelse om at Trondheim havn foretar en ny vurdering av alternavet nord for Thamshavn. Dette er tidligere utredet og forkastet av havna. En av årsakene til at Trondheim havn ikke ønsket å gå videre med dette alternativet, var det store behovet for utfylling.

På det tidspunktet Thamshavn nord ble utredet, var det mangel på masse. Venstre viser i sin uttalelse til at dette kan komme til å bli endret når E39 fra Orkanger til Skjenalddalen får ny trasé. Da må det antakelig sprenges ut store mengder berg:

Skjøvet ut i tid

- Trondheim havns framdriftsplan er betydelig endret siden initiativet til utbygging ble tatt for noen år siden. Nå er utbygging skjøvet langt fram i tid. Samtidig er E39 lagt om, og det har blitt et helt annet fokus på trafikksituasjonen i/rundt Orkanger og Grønøra. Framtidige endringer og nye tunneler på E39 rundt Orkanger kan gi mye masse til havneutbygging, skriver Venstre som mener ei plassering nord for Thamshavn vil være gunstigere i forhold til at knutepunktet for bane og bil skal komme på Torgård.

Vil stemme nei

Videre gjør Venstre det klart at de vil stå hardt på at Thamshavn nord eller andre alternativer blir utredet. Ikke minst fordi ei utbygging ved Orklas munning vil ha så store miljømessige konsekvenser.

- Orkdal Venstre ønsker ikke å godta reguleringsplanen og havneutbygging med slike konsekvenser for naturmiljøet uten at alternativer som Thamshavn nord er enda grundigere vurdert og utredet.

- Betyr dette at Venstre vil stemme nei til planen slik den foreligger, dersom Trondheim havn ikke foretar alternative utredninger, Skuterud?

- Ja, vi vil stemme nei til planen dersom det ikke bli ytterligere utredning, sier Venstre-politikeren.