Tekst og foto: Kristian Ljøkelsøy og Anders Mehli Skuterud

Skiskytteren Iver Slupphaug (14) fra Fannrem har denne uka vært tre dager på utplassering hos Team United Bakeries (se nederst på sida). Her fikk han se og føle på kroppen hva det vil si å være toppidrettsutøver.

På mandag gjennomførte laget en halvannen times styrketrening, med blant annet boksing på sandsekk. På tirsdagen var de på en såkalt rolig langtur.

- Det gikk ganske jevnt og fort. Heldigvis traff de kjentfolk etter én time sånn at det ble en liten pause før vi fortsatte, smiler 9.klassingen.

- Brutalt

Den siste dagen sto intervall på friidrettsbanen på Dalgård på Byåsen på programmet. Her ble det løpt fort – veldig fort. Men Iver hang på så godt han kunne i hælene på langt eldre profesjonelle skiløpere.

- Det var virkelig brutalt. Det var tungt, sa han etter fem intervaller på mellom seks og åtte hundre meter hver.

I tillegg til trening, fikk fannremsbyggen også et par andre oppgaver: Ansvarlig for oppdatering av lagets sosiale medier, samt presentere skilaget for en potensiell sponsor.

-Jeg har laget en PowerPoint for å presentere laget, fortalte han få timer før han skulle legge fram forslaget sitt. Dette la han fram etter treningsøkta på Byåsen.

Lært mye

- Hvordan har du opplevd å få trene med Team United Bakeries?

- Jeg synes det har vært kjempeartig. Jeg har lært mye, og det er artig å få trene med de aller beste, svarer han.

- Hvordan fikk du denne «jobben?»

- Mamma jobber sammen med mora til Tore Bjørset Berdal. Det var hun som tipset om dette. Jeg ringte team-manager Bernhard Rønning selv og spurte om jeg fikk lov til å være med, forteller 14-åringen (blir 15 i desember).

På landslaget

Merittlista til skiskyttertalentet viser blant annet at Iver har vunnet et kvalifiseringsrenn til Young Star, som er et skirenn for de beste utøverne i landet. I tillegg har han også en del pallplasseringer i trøndercupen (de beste utøverne i trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal).

- Hvor god skal du bli?

- Jeg har et mål og en drøm om å komme på skiskytterlandslaget. Med solide treningsmengder og tålmodighet håper jeg å klare det, sier han.

Trene mest og best

Bernhard Rønning, som er bror til mer kjente Eldar Rønning, sier dette om den nye lagkameraten:

- Iver er en gutt med talent. Han er interessert og ivrig, og han spør masse om ting. Iver kan nå så langt han vil innen skiskyting, men da må han vil det nok. Det handler om å trene bedre og mer enn de andre.

De to siste dagene av arbeidsuka var Iver på Hamos på Grønøra på Orkanger.

PS! Se video av treningsøkta og intervju med Iver Slupphaug på avisa-st.no.

Team United Bakeries

* Ble etablert i 2006 og er et norsk privatfinansiert semi-profesjonelt idrettslag med utøvere i terrengsykling og langrenn.

* Skilaget, som er et såkalt langløpslag, ble etablert sommeren 2008 etter initiativ av Remi Goulignac, eieren av United Bakeries, og Thomas Henriksen.

* Langrennsutøvere per 2017 er Johan Kjølstad, Astrid Øyre Slind, Johan Kjølstad, John Kristian Dahl, Tore Bjørseth Berdal, Vetle Thyli, Chris Jespersen og Masako Ishida (Japan).

* Manager er Bernhard Rønning, lillebror til den mer kjente skiløperen Eldar Rønning.

* Tidligere toppløper Thomas Alsgaard var tilknyttet Team United Bakeries til 2013, da han gikk til Team LeasePlan Go.

Iver Slupphaug (foran) sammen med utøvere på Team United Bakeries. Fra venstre: Chris Jespersen, Tore Bjørseth Berdal, Bernhard Rønning og Astrid Øyre Slind. Foto: Kristian Ljøkelsøy og Anders Mehli Skuterud