I påska ble det satt fart på aksjonen om å få utbedret Nerskogvegen, fylkesvei 512. Det skjedde etter at Simon By og Tov Lånke tok bilder og dokumenterte forfallet. På turen tok de to bilder av over 60 hull og krater som var dypere enn 15 centimeter. En spiss stein som har trengt gjennom asfalten og stikker 38 centimeter opp av veibanen, kun markert med en veipisk, ble også unnfanget på et av bildene.

Torill Dullum Lund, daglig leder på Nerskogen landhandel, er en av dem som har fått merke konsekvensene av den dårlige vegen.

Stor oppmerksomhet

I kjølvatnet av dette ble det mye medieoppmerksomhet. Sist helg satte Rennebu-ordfører Ola Øie saken på dagsorden da han talte på landsmøtet til Arbeiderpartiet.

Og nå skjer det noe. På fylkestinget i går ble det vedtatt å bevilge 10 millioner kroner til opprusting av veien. Samtidig inviteres Rennebu og Oppdal kommuner til å bidra med tilsvarende beløp.

Med andre ord inviteres det til et spleiselag til endelig å få rustet opp veien. Statens vegvesen anslo i 2015 at det ville koste 20 millioner kroner å få veien i tilfredsstillende stand. I fjor fremmet Høyre et forslag på fylkestinget om å bevilge disse pengene, men ble nedstemt av Arbeiderpartiet og resten av posisjonen. Noe av begrunnelsen var at trafikken var for lav til å prioritere vegen høyt. Men nå har altså pipa fått en annen lyd.

Kristian Torve (Ap) er glad for at forfallet på Nerskogvegen kan få nødvendig utbedring.

Spleiselag

- Dette er en gledens dag og betyr etter all sannsynlighet siste vår med telehiv, sier Kristian Torve (Ap), som representerer Oppdal på fylkestinget.

Fylkestinget vedtok nemlig onsdag ettermiddag å be administrasjonen om å gå i dialog med de to kommunene om spleiselag på veiprosjektet.

Spleiselaget betyr i praksis at fylket ber kommunene om å forskuttere det som mangler for å komme i gang med arbeidet.

- Hvorfor stemte Arbeiderpartiet mot å bevilge 20 millioner kroner i 2016?

- Det kjenner jeg ikke til, men velger å se på dette som en gledens dag for alle som er avhengige av Nerskogvegen, sier Torve.

Det lyktes ikke å få kommentarer fra ordførerne Ola Øie i Rennebu eller Kirsti Welander onsdag ettermiddag.