Både ordfører Ola Øie i Rennebu og Kirsti Welander i Oppdal kommune signaliserer vilje til å ta imot «tilbudet» fra fylkeskommunen.

- Veien over Nerskogen betyr mye, så jeg har godt håp om å få med meg kommunestyret på å bidra, sier Øie i en kommentar til vedtaket i fylkestinget onsdag der det ble vedtatt å bevilge 10 millioner kroner til utbedring av fylkesvegen over Nerskogen.

Les også: Fylkesveier i oppløsning

Det politiske vedtaket inneholdt nemlig en oppfordring om å be fylkesadministrasjonen gå i forhandlinger med Rennebu og Oppdal kommune om å bidra med forskuttering, eller eventuell egenandel, for å kunne fremskynde oppstart av utbedring av veien så mye som mulig.

Går i dialog

Den dårlige veien har i en årrekke skapt store utfordringer for fastboende, hytteeiere og varetransportører og Øie sier det haster å komme i gang.

- Vi skal gå i dialog med fylkeskommunen for å avklare de økonomiske aspektene i saken før den går til politisk behandling hos oss, sier ordfører Øie.

Ryddig økonomi

I Oppdal kommune er ordfører Kirsti Welander også positiv til å bidra.

- Nerskogen er et vekstområde og det betyr svært mye å få orden på den dårlige veien, sier hun i en kommentar.

Les også: Mot løsning for Nerskogveien

Også i Oppdal vil det selvsagt være nødvendig med politiske avklaringer når saken er utredet med fylkeskommunen. Hun har godt håp om at det skal bli politisk enighet om å bidra.

- I Oppdal har vi god og ryddig økonomi og det er viktig å få i gang dette arbeidet slik at 2017 er den siste våren med telehiv og dårlige forhold, sier Welander.

Prioritering

Ordførerne, som begge representerer Arbeiderpartiet, var godt kjent med at saken var satt på dagsorden i fylkeskommunen.

- Jeg vet at Nerskogveien lå inne i fylkeskommunens handlingsprogram med 10 millioner kroner i 2020, og det er vel disse pengene fylkeskommunen nå velger å prioritere å bruke noen år tidligere, sier Ola Øie, som vil sørge for fortgang i denne saken.