Like før påske ble det klart at Øyvind Togstad fra Orkanger ble valgt inn i TRC (Technical Rule commison) i Det europeiske håndballforbundet. Oppgaven blir å være med å utvikle internasjonale dommere og følge opp dommere i internasjonale mesterskap. Han har også fått tittelen Lechture, som vil at han være med med å holde dommerkurs og autorisere internasjonale dommere.

- Jeg fikk en forespørsel om jeg var interessert og det var jeg. Så er det styret i Det europeiske håndballforbundet som velger ut fem av de 17 kandidatene. At jeg blir valgt ut ser jeg på som en stor tillitserklæring. Dette er det høyeste nivået innfor håndballdømming og jeg får jobbe med de beste dommerne i verden, sier Togstad.

Mange roller

Togstad har flere roller innen håndballen i distriktet. Han er leder i OIFs håndballavdelingen og ble i fjor valgt til styreleder i i håndballforbundets Region Nord. Regionen organiserer rundt 30 prosent av all håndballaktivitet i Norge.

- Mye av jobben min TRC kan jeg gjøre fra Orkanger, men det vil nok være litt reising og møtevirksomhet også. Min første oppgave blir å sette opp såkale guidelines for dommerne kommende sesong. Det er retningslinjer for hva dommerne skal fokusere på til neste sesong. Du får hint hver sesong om ting som er utfordrende for dommerne og da må vi være i forkant, sier Togstad.

- Motivert

Togstad som ga seg som toppdommer i fjor ved å dømme sin siste kamp sammen med sin makker Rune Kristiansen. Duoen dømte semifinalen mellom THW Kiel og MVM Veszprem foran 20 000 tilskuere. Nå er han motivert til å ta på nye oppgaver.

- Det er motiverende å jobbe med de beste dommerne i verden. Jeg har trappet litt ned lokalt ved å ikke stille til gjenvalg i Orkdal idrettsråd. Da har jeg fått frigjort litt tid. Det vil bli hektiske perioder, men om en skal være med på dansen, så må en stå på. Det er ledelse jeg har interessert meg for gjennom store deler av livet og nå begynner jeg å sitte på en ganske god kompetanse innenfor det feltet, sier Togstad.