Svorkmo jubler etter å ha tatt ledelsen 3-2, men Frøya utlignet bare minutter senere. Foto: MMS-foto

Svorkmos 5. divisjonslag sesongåpnet hjemme mot Frøya fredag kveld etter at serieåpningen mot KIL/Hemne 2 ble utsatt sist helg. Frøya, med tidligere eliteseriespiller Alain Junior Ollé Ollé, blir sett på som en av opprykksfavorittene i årets 5. divisjon og åpnet sesongen med å knuse Rindal 8-4.

Jevnspilt

Kampen som gikk på Glimt stadion ble en jevnspilt affære. Gjestene fra Frøya tok ledelsen etter bare fire minutter, men Arne Martin Nordvik sørget for at Svorkmo gikk til pause med 1–1 etter en scoring helt på tampen.

Også i andre omgang åpnet Frøya best og tok ledelsen etter bare to minutter, men ti minutter ut i omgangen fikk Svorkmo frispark på drøyt 20 meter og Thomas Evjen Rygh hamret ballen i hjørnet til 2-2.

Ga fra seg ledelsen

Etter 2-2-scoringen fulgte en god Svorkmo-periode og da andre omgang var halvspilt satte kampens beste spiller Andreas Opphaug inn 3–2 etter et flott angrep. Frøya omstilte imidlertid raskt og utlignet bare to minutter senere.

Svorkmo jaktet seier og på en corner kvarteret før slutt hamret Bjørn Aasen en ball i nettaket til 4–3 for Svorkmo.

Men heller ikke denne gangen klarte Svorkmo å holde særlig lenge på ledelsen for to minutter senere sto det 4–4. Det ble også sluttresultatet i en svært underholdende kamp.

- Jeg er overrasket at vi hang så godt med. Frøya er favoritter i avdelinga, de rykket ned fra 4. divisjon i fjor. Det var en veldig positiv kamp for vår del. Vi ledet to ganger ut i andre omgang og burde vunnet kampen, men personlige feil ødela for oss, sier spillende trener Gøran Aakerholm.

Blir vanskelig å slå

Aakerholm tror Svorkmo blir vanskelig å slå denne sesongen, men tror ikke laget vil kjempe i toppen av 5. divisjonsavdelingen som er langt sterkere i år enn i fjor etter endringene i seriestrukturen.

- Jeg tror vi havner midt på tabellen, men når alle er på plass, er det ikke mange lag som slår oss. Vi har en bra tropp nå, med mange gode spillere, sier midtbaneankeret.

Svorkmo spiller sin andre seriekamp på torsdag på bortebane mot trondheimslaget Tempo. Og fredag 12. mai er det duket for lokaloppgjør mot Orkanger. Kampen går på Glimtbanen i Råbygda.

- Det blir litt av en batalje, sier Aakerholm om lokaloppgjøret hvor Svorkmo gikk seirende ut av begge kampene i fjor.

Svorkmo spiller alle sine hjemmekamper på Glimt stadion før ferien. Årsak: Deres egen gressbane på Svorkmo er ikke spillbar.