Orkanger har åpnet sesongen i 2. divisjon på en meget overbevisende måte. Det ble tap hjemme mot opprykksfavoritt Molde sist helg, men mandag var OIF-damene tilbake på vinnersporet igjen da de gjestet Nidelv. Seieren så lenge trygg ut, men det ble etter hvert meget spennende på Tempe i Trondheim.

Solid første omgang

Orkanger tok tidlig ledelsen da Heidi Slupphaug dro seg ned til dørlinja og fant en umarkert Mari Lian inne i boksen etter bare ett minutt.

Bortelaget hadde mye ball, og skaper flere farligheter, men Nidelv er også farlig frempå på noen dødballer første del av førsteomgangen.

0-2 kommer når Lina Marie Åsløkk kommer gjennom og spiller Ingrid Stuen på blank kasse og like før pause spilles Lina Marie fri igjen, og alene med keeper gjør hun ingen feil. 0–3 til pause.

Ledet 4-0

Orkanger virket å ha meget god kontroll på kampen, og burde kanskje ledet med enda større sifre etter de første 45 minuttene.

2. omgang startet som den første avsluttet, hvor Orkanger dominerte og skapte sjanser. Silje Lunde Olsen, som kom inn for en småskadd Mari Lian, brukte kort tid på å vise sin ekstreme hurtighet og styrke. Etter å ha vært på banen i drøye fem minutter, drar hun seg forbi Nidelvs høyreback og slår inn til en godt plassert Lina Marie Åsløkk som setter inn 0–4. Da så kampen veldig punktert ut.

Spenning

Ikke lenge etter kommer Nidelv på en sjelden visitt på Orkangers banehalvdel. Etter ei litt halvdårlig klarering havner ballen hos en Nidelv-spiller på cirka 20 meter, som hamrer ballen utagbart opp i krysset til 1–4.

Bare tre minutter senere er det nesten en identisk situasjon. Denne får en annen Nidelv-spiller drømmetreff fra drøyt 25 meter. Ballen fyker i lengste kryss, fullstendig utagbart for keeper Mari Høiseth. Plutselig sto det 2-4, og det var kamp igjen.

Orkanger fortsatte for øvrig å kontrollere kampen og produserer store sjanser, men blir alt for ineffektive foran mål og fire minutter før full tid er vi vitne til nok et kremmerhus fra en Nidelvspiller, der nok en avslutning fra cirka 20 meter går som et prosjektil oppe i krysset.

- Burde avgjort

I de siste minuttene er det full panikk i Orkanger-laget, som plutselig nå kunne miste seieren. Men OIF klarer imidlertid å ri av stormen, og tar med seg tre viktige poeng hjem fra Tempebanen. Litt unødvendig spenning på slutten, i en kamp der OIF burde ha vunnet med langt flere enn ett mål.

- Resultatet lyver ganske mye for vi burde avgjort denne kampen lenge før det ble spennende. Vi skaper mye sjanser i denne kampen og det er positivt. Det er litt irriterende at vi slipper inn tre mål, men igjen så er det tre lykketreff fra 20 meter og ut som er vanskelig å forsvare seg mot, sier OIF-trener Bjørn Bakken om kampen.

OIF står nå med 6 poeng på de første tre kampene, der målet i utgangspunktet var en seier og en uavgjort. Laget har med andre ord fått en kanonstart på sin tilværelse i 2. divisjon.

- Vi er godt fornøyd med starten på denne sesongen. Vi visste vi kom til å score mye mål og det har vi gjort så langt. Vi hadde vel håpt å ha fire poeng på de tre første kampene, så vi er veldig godt fornøyd med seks, sier Bakken.