I over tjue år har tinestafetten skapt samhold, løpeglede og god stemning over hele landet, og i år er over 108 000 elever klare for å gi alt for laget og skolen. Onsdag arrangerte Orkanger barneskole tinestafetten med hele 87 påmeldte lag.

- Det er ti på hvert lag hvorav to er reserver. Det vil si at vi har mellom 800 og 900 barn og ungdommer på startstreken og det er vi veldig fornøyd. Antallet lag varierer fra år til år. Vi har tidligere hatt over 100 lag, men på landsbasis er det rekord med over 100 000 elever i aksjon, forteller stevneleder Ivar Nerhoel.

Populær dag

Under onsdagens Tinestafett var alle orkdalsskolene representert med ett eller flere lag. I tillegg stilte Meldal barne- og ungdomsskole, Krokstadøra, Venn, Skaun, Børsa, Rindal og Lensvik med lag under årets stafett. Nerhoel har vært stevneleder i Idrettsparken noen år og mener dette er en artig dag for elevene.

- Dette er kjempeartig. Vi ser at elevene er motiverte for å løpe selv om det er varierende hvor mye trening elevene har lagt i det på forhånd. Alle gir alt og det er en veldig inspirasjon å se på. Dette er absolutt et arrangement som bør ha livets rett, sier Nerhoel.

Bedre enn skole

Da var i hvert fall liten tvil om at elevene trivdes i Idrettsparken onsdag. I tillegg til litt løping blir det mye tid til å sosialere seg med venner og finne nye bekjente. Emil Dyrseth, Martin Alver og Sondre Maalø hadde en fin dag på løpebanen og det skader heller ikke at en skoledag går med.

- Stafetten er veldig artig. Det er bedre enn å sitt på skolebenken i hvert fall. Men det var litt flaut å løpe forbi kompisene som sto på siden for da begynte vi å flire så mye. Stafetten fungerer fint som oppvarming til fotballkampen vi skal spille senere forteller trioen fra 7. trinn på Orkanger barneskole.

Gikk for seier

Også 7. trinn på Meldal barne- og ungdomsskole koste seg i sola i Idrettsparken. En fokusert klasse var fastbestemt på å sikre skolen sin andre seier for dagen da ST snakket med de.

- Det ene klasselaget vårt vant en stafett og nå går vi for seier i vår stafett. Det er godt å få en tur hit å være med på stafetten for da slipper vi en dag med skole, forteller Ingrid Børset og Maren Tallerås.

Løpt 318 000 kilometer

Siden 1993 har Tinestafetten skapt engasjement og idrettsglede blant elever over hele landet. Så langt har stafettens deltakere løpt 318 582 km, så det er noen mil med idrettsglede som har blitt tilbakelagt på disse årene.

I år går Tinestafetten av stabelen på samme dag som verdens aktivitetsdag, og for å markere dette har elevene i forkant av årets stafett fordypet seg i aktiviteter som er vanlige i andre land enn Norge. Hver skole har valgt et land å bli bedre kjent med frem mot 10. mai, for å hente inspirasjon fra idrettsgleden vi kan finne verden over.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255