Konsert med Paul McCartneys muskk, Gjermund Larsen trio, litterær jazzklubb med Edvard Hoem og John Pål Inderberg, jazz i Ingdalsfossen, Stage Dolls, eventyrstund, vaffelkonsert, fotballkamp og kunstutstilling. Hva mer kan vi forlange?

Beatles og Larsen

Etter åpninga i Grønningenparken torsdag 29. august, er det åpningskonsert i Samfunnshuset med fokus på Paul McCartneys musikk i forbindelse med hans 75 årsdag. Bandet er bunnsolid med Beatles-ekspert framfor noen, Hans Petter Nilsen, Knut Anders Vestad, Sondre Meisfjord, Gunnar A. Berg og Håkon M. Johansen.

Edvard Hoem kommer til Kibnebfestivalen for å snakke om bøkene sine som omhandler utvandringa til USA.

- Dette blir kjempebra, sier festivalgeneral Vestad.

Torsdagskvelden flytter seg så til Ingdalen der Gjermund Larsen trio spiller i det intime forsamlingshuset før han reiser videre til Tyskland for nye spilleoppdrag.

- Det sies at Gjermund Larsen ser ut som Jesus, og spiller som Gud, ler Vestad.

Hoem og Inderberg

Fredag 30. juni er det barneforestilling med eventyrgjengen i gapahuken ved skolen og Vaffelkonsert på helsetunet i Lensvika.

- Det er en av våre kjæreste tradisjoner som vi holder fast ved, sier Vestad.

På kvelden kommer selveste rosinen i Kibnebpølsa med litterær jazzklubb med Edvard Hoem som snakker om sine bøker Slåttakar i himmelen, Bror min i himmelen med tonefølge av John Pål Inderbergs smektende saksofonspill. Også dette skjer i det nye samfunnshuset.

- Bøkene handler om den norske utvandringa til USA. Med John Påls amerikanske jazz blir det som en slags norsk-amerikansk utveksling, sier Vestad som vokste opp på Fræna der også Hoem kommer fra.

Etter jazz og Hoem, blir det litt mer løssluppent med Therese Ulvan og hennes band Texacola.

Kirsti Huke skal avslutte fjorårets Fossajazz som ble avbrutt av regn.

Fossajazz og Stage Dolls

Lørdag er den magiske Fossajazzen. I fjor var det for første gang regn på Fossajazzen. Derfor er Kirsti Huke med band bedt om å avslutte konserten hun måtte avbryte i fjor.

Etter Fossajazz er det fotballkamp i all vennskapelighet mellom Orkdal og Lensvik før festivalen får en pangavslutning med Stage Dolls i Samfunnshuset i Lensvika.

- Dette er et band som alle har et forhold til. Med Torstein Flaknes mange gode låter er dette bandet så absolutt innafor det vi står for, sier Knut Anders Vestad som arrangerer sin 18. Kibnebfestival.

audhild.oye@avisa-st.no

916 94 175