18. mai starter arbeidet med å bygge flerbrukshuset i Idrettsparken. Bygget skal inneholde fire store garderober for spillere og to dommergarderober i sokkelen. I andre etasje er det en aktivitetssal på 150 kvadratmeter som i hovedsak skal brukes av Orkdal Janitzar. I tillegg skal Røde Kors ha et beredskapsrom på 45 kvadratmeter. Det blir også kontorer for OIF og fotballavdelingen. På loftet vil det være muligheter for lagringsplass. Flerbrukshuset har en kostnadsramme på 19,1 millioner kroner.

Utsatt en måned

I utgangspunktet var håpet at arbeidet med bygget skulle komme i gang allerede i april, men flere faktorer har gjort det til at endelig byggestart nå blir 18. mai.

- Vi har hatt en del forsinkelser med byggesøknader. Det har vært noen runder frem og tilbake med kommunen som har gjort at det har tatt lengre tid enn ventet. I tillegg har det vært vanskelig for entreprenøren å vente på dette, som gjør at også de ble litt forsinket, sier OIF-leder Geir Knutzen.

Det er Mardahl maskin som har fått jobben med å bygge det nye flerbrukshuset i Idrettsparken.

Neste høst?

Bygget er såpass omfattende at det vil mest sannsynlig ta over ett år før bygget står ferdig.

- Vi har ikke satt noen dato for ferdigstillelse. Det er vanskelig å si for vi vet ikke hvordan prosessen med dugnaden går. For vi har tenkt å gjøre en del selv for å begrense utgiftene. Optimistene snakker om at det kan stå ferdig til sommeren, men vi tror vel det er mer sannsynlig at det står ferdig til høsten. Vi håper selvsagt at det skal stå ferdig så tidlig som mulig, sier Knutzen.

- Hva skal dere gjøre på dugnad?

- Vi har planer om å gjøre en del på dugnad og vi er spente på hvor mye dugnadsfolk vi kan få til på dagtid. Det meste av arbeidet kommer til å dreie seg om tømring for det er litt begrenset hva vi får til på VVS og ventilasjon, sier Knutzen.

Sokkelen først

I øyeblikket leier Orkanger IF garderober i Orklahallen for alle fotballagene. Dermed er det sokkelen som er førsteprioritet når arbeidet starter.

- Vi må først og fremst prøve å gjøre ferdig sokkelen med garderober og dusjer slik at vi slipper å leie garderober mer enn nødvendig. Det blir litt kostbart i lengden. Vi har håp om at sokkelen kan stå ferdig til bruk allerede til neste vår, sier Knutzen.

Komplett anlegg

Med et helt nytt flerbrukshus på plass er Idrettsparken helt komplett. OIF har da investert for 45 millioner kroner bare de siste syv årene og sitter igjen med et toppmoderne fotball- og friidrettsanlegg som svært få kan matche. Idrettsparken inneholder da to naturgressbaner, to kunstgressbaner med undervarme, ett topp moderne friidrettsanlegg, seks 3-erbaner for de aller yngste og et flunkende nytt garderobebygg.

- Flerbrukshuset er den klart største enkeltinvesteringen med sine 19,1 millioner kroner og vi vil gjøre alt for å holde oss innenfor den rammen. Når bygget står ferdig er det ikke så mye mer å gjøre i Idrettsparken for vi har ikke så mye mer areal og ta av, sier Knutzen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255