KIL/Hemne serverte topp underholdning nok en gang da de tok imot Lyn på Hemne Sparebank Arena søndag. I hvert fall i én omgang. Oslo-laget, av mange regnet som favoritter i årets 1. divisjon, kom til Hemne med sju poeng på tre kamper. På hjemturen hadde de sju poeng på fire kamper.

Forhåndsbestemt

Som mot Fløya i den første kampen for snart en måned siden, spente KIL/Hemne sine fans på pinebenken til helt mot slutten.

Solfrid Vaagan Hofset ble matchvinner på overtid med et velplassert straffespark.

— Jeg var skikkelig nervøs da jeg gikk fram. Men det var bestemt på forhånd at jeg skulle ta det – og hvor jeg skulle sette ballen. Det måtte bli enten bom eller mål, sier Hofset rett etter kampslutt.

Det er ennå tidlig i sesongen, men vi ser en tendens: KIL/Hemne ser ut til å kunne slå hvem som helst på hjemmebane.

— Ånesøyan blir en farlig bane å besøke for alle lag. Vi har et fantastisk publikum som betyr så mye og som gir oss selvtillit, sier Hofset.

Fullt mulig

Lyn tok ledelsen etter drøye halvtimen ved Malin Nervervei på en litt løs heading. Ballen traff bakken, men hadde skru og spratt inn midt i mål bak Karen Oline Sneve.

— Ballen skrudde veldig og jeg ble utspilt, men jeg kunne ha avverga dette målet om jeg hadde grepet inn tidligere i situasjonen. Men det spiller ingen rolle nå, sier Sneve, tilbake på klubblaget etter to uker på oppdrag for J17-landslaget.

— Hvordan var det å slå Lyn?

— Jeg så dem da de spilte om kvalifisering til toppserien i fjor, og tenkte – wow – de er gode. Men etter en litt kjedelig førsteomgang i dag, snakka vi i pausen om at det er fullt mulig å ta poeng fra dem. Det greide vi, sier hun.

Skapte sjanser

I en førsteomgang der KIL/Hemne i praksis ikke hadde en eneste reell sjanse, var oppskrifta for så vidt enkel: Laget måtte opp og fram på banen i andre. Uten det, ingen mål.

Ut over i andre omgang avslørte hjemmelaget at dette kunne de greie. Maren Snekvik forsøkte to ganger fra langt hold, det samme gjort Sara Hoftun Bjerksæter. Tvillingsøster Amalie var centimetere fra å få ei utligningstå på ballen etter kvarteret av omgangen, og Marielle Meyer skjøt rett på keeper fra skrått hold. Bakerst var både matchvinner Hofset og keeper Sneve solide.

Duell i sluttsekundene

Så – i det 72. minutt – smalt det. Sara Hoftun Bjerksæter tråklet seg fram på høyrekanten og slo hardt inn foran mål. Ballen traff låret til en Lyn-forsvarer, keeper var utspilt og det sto 1-1.

Og når vi vet at desserten alltid kommer til slutt i fint selskap, innfridde også det.

Klokka viste 89 minutter da KIL/Hemne fikk frispark ut til venstre. Maren Snekvik slo ballen inn i feltet, og nå skjedde alt: Marielle Meyer headet i tverrliggeren, Sara Hoftun Bjerksæter jaktet på returen og mente hun ble felt og skulle hatt straffe. Nei, sa dommeren. Og da Ina Vårhus skulle plukke den andre andreballen, ble hun felt av Lyn-keeper Charlotte Amalie Leinebø. Straffe, ropte halve Hemne. Neeeei, sa Leinebø. Ja, sa dommer Monica Brun Løkkeberg.

Det var duket for duell i sluttsekundene – Hofset mot Leinebø.

Den vant altså Hofset, og jubelbrølet fra nesten 350 på tribunen overdøvde alt.

Bygger selvtillit

— Jeg er glad for at avgjørelsen kommer så seint, så slipper vi å være nervøse så lenge, humrer trener Per Erik Bjerksæter.

Etter to rystende bortetap; 4-0-tap for Byåsen og 8-1-tap for Urædd, gjorde dette godt.

— Det er godt å se at vi henger med og har et nødvendig antall lag bak oss. Det bygger selvtillit. Jeg konstaterer at vi holder et bra nivå både når det gjelder tempo og duellspill, sier Bjerksæter.

Lørdag spiller KIL/Hemne-damene borte mot Amazon Grimstad, et lag som så langt har tre poeng etter én hjemmeseier.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300